Bakanlıktan 'Acilde sahte doktor' haberine jet cevap!

/ Kaynak: AA
Bakanlıktan 'Acilde sahte doktor' haberine jet cevap!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Acilde sahte doktor" başlıklı haberine anında cevap verdi, işte o olayın aslı...

Sağlık Bakanlığı: "Ali Haktan Yılmaz isimli kişinin, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda ilgili hastanenin Acil Tıp Kliniği'ni tercih ettiğini öne sürerek, bu klinikte gözlemci olarak bulunmak istemiştir" Sağlık Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Acilde sahte doktor" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, söz konusu kişinin bir süre Acil Servis'te bulunduğunu ancak reçete yazması, hasta muayene etmesi gibi hekimlik faaliyetlerinde bulunmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
Bakanlıktan, bugün bazı medya kuruluşlarında "Acilde sahte doktor" başlığı ile duyurulan haber ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.
İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınan bilgiye göre, Ali Haktan Yılmaz isimli kişinin, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda ilgili hastanenin Acil Tıp Kliniği'ni tercih ettiğini öne sürerek, bu klinikte gözlemci olarak bulunmak isteğinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Adı geçen kişinin kısa bir süre klinikte bulunmasına izin verilmiştir. Ancak haberde iddia edildiği gibi reçete yazması, hasta muayene etmesi ve hekimlik faaliyetlerinde bulunması kesinlikle söz konusu olmamıştır.
Konu ile ilgili olarak Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığınca soruşturma başlatılmıştır."


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...