700 kaçaklı gemi limana çekiliyor

700 kaçaklı gemi limana çekiliyor

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında arızalanan, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan ve Afrika uyruklu.

Yaklaşık 700 kaçak olan 75 metre uzunluğundaki Kribati bandıralı "Barış" isimli kuru yük gemisinin adanın Lerapetra Limanı'na çekiliyor. Girit Adası'nın 30 mil güneydoğusunda seyir halinde iken salı günü sabaha karşı motorlarının arıza yapması sebebiyle saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtınada açık denize sürüklenip, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinden acil yardım talebinde bulunan gemiye yardım ulaştı. Aralarında silahlı ve ebola virüsü taşıyanların da bulunduğu ileri sürülen kaçaklar için Lerapetra Spor Salonu'nun özel olarak sağlık ekipleri tarafından hazırlandı. Öte yandan, 3 haftadır Akdeniz'de aç susuz dolaştırıldıkları kaçakları taşıyan geminin ambarında çekildiği ileri sürülen ve kaçakların yorgunluktan bitkin halde olduğunu belirten bir fotoğraf yayınladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...