Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan Papa'ya Fatih'in fermanını hediye etti

Erdoğan Papa'ya Fatih'in fermanını hediye etti

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Franciscus'a Fatih Sultan Mehmet'in Bosna'daki Hristiyanlara verdiği fermanının gümüş tablosunu hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Franciscus'a nbsp; Fatih Sultan Mehmet'in Bosna'da ikamet eden Hristiyanlara verdiği Din ve İnanç nbsp; Özgürlüğü fermanının gümüş zemin üzerine hazırlanmış tablosunu; Papa Franciscus nbsp; da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Romalı çağdaş ressam Riommi'nin ''St. Angelo nbsp; Kalesi'nden Görünüm'' adlı yağlı boya tablosundan esinlenerek hazırlanan mozaik nbsp; bir resim hediye etti.
nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa Franciscus, Cumhurbaşkanlığı nbsp; Sarayı'ndaki resmi karşılamanın ardından baş başa görüşme gerçekleştirdiler. Samimi bir havada geçtiği öğrenilen görüşmeye, Başbakan Ahmet nbsp; Davutoğlu ile Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin de katıldı. Erdoğan ve Papa başkanlığındaki heyetlerarası görüşmelerde, Başbakan nbsp; Yardımcısı Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer ilgililer nbsp; hazır bulundu. nbsp;

Papa Franciscus, ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Romalı nbsp; çağdaş ressam Riommi'nin ''St. Angelo Kalesi'nden Görünüm'' adlı yağlı boya nbsp; tablosundan esinlenerek hazırlanan, mozaik bir resim hediye etti. Resmin Vatikan nbsp; Mozaik Stüdyosu'ndan sanatçılar tarafından hazırlandığı belirtildi.
nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Papa'ya Fatih Sultan Mehmet'in Bosna'da nbsp; ikamet eden Hristiyanlara verdiği Din ve İnanç Özgürlüğü fermanının gümüş zemin nbsp; üzerine hazırlanmış tablosunu takdim etti.
nbsp;
Erdoğan, ayrıca çok iyi derecede Almanca bilen Papa Franciscus'a, nbsp; Ankara Üniversitesince hazırlanan, dört ciltlik İslamiyet ve Hristiyanlık Dini nbsp; Terimler Sözlüğü hediye etti.

nbsp;Erdoğan Papa'ya Fatih'in fermanını hediye etti
nbsp;
Fatih'in Bosna fermanı
nbsp;
Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan nbsp; tarafından Papa'ya takdim edilen fermanda, ''Ben ki Sultan Mehmed Hanım; ihsan nbsp; edip Bosna rahiplerine buyurdum ki: Kiliselerinizde korkusuzca ibadet ve nbsp; memleketimizde korkusuzca ikamet edin. Ne vezirlerimden ne de halkımdan kimse nbsp; bunları incitmesin ve rencide etmesin. Allah'a, Peygambere, Kur'an'a ve nbsp; kuşandığım kılıca yemin olsun ki canları, malları ve kiliseleri bana itaat nbsp; ettikleri sürece güvencem altındadır'' ifadeleri yer alıyor.
nbsp;
Fermanın bir nüshası, Bosna'nın Fojnica şehrindeki Katolik Fransisken nbsp; Manastırında, Divan-ı Hümayun'da hazırlanan nüshası ise İstanbul'da Osmanlı nbsp; Arşivi Daire Başkanlığında bulunuyor.
nbsp;
İnanç serbestliğine ait en eski metinlerden biri olarak nbsp; değerlendirilen ferman, gümüş üzerine aktarıldıktan sonra satırlar gerçek nbsp; fermanda yer alan renkler kullanılarak boyandı.
nbsp;
Fermanı açıklamak üzere Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan özet nbsp; metin, güncel kavramlar kullanılarak ifadelendirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...