Erdoğan'dan AB'ye rest: Almazsanız almayın kapı kulunuz değiliz

Erdoğan'dan AB'ye rest: Almazsanız almayın kapı kulunuz değiliz

GÜNDEM Haberleri

"Türkiye'ye demokrasi dersi verenler önce aynaya baksın. 55 yıldır oyalıyorlar. Alacaklarsa alırlar, almayacaklarsa almazlar..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hızlı tren açılış töreninde yaptığı konuşmada 14 Aralık Operasyonu sonrası Avrupa'dan gelen tepkilere sert çıktı. AB'nin 55 yıldır Türkiye'yi oyaladığını belirten Erdoğan, "Biz, AB'nin kapı kulu değiliz" dedi. Konya'nın cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 75 oy oranıyla kendisine destek verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın ardından Konya bir başbakan daha çıkarmış oldu. 3.5 ay oldu ve hamdolsun, maşallah Sayın Başbakanımız çok büyük azim, gayretle milletin ve Konya'nın emanetini iftiharla, hakkıyla taşıyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan açılışta kısaca şunları kaydetti: nbsp;
AVRUPA'YA: nbsp;Bundan 55 yıl önce AB'ye başvurduk. O günden bu güne de bizi oyalamanın gayreti içindeler. Hiç kusura bakmasınlar. Biz, Avrupa Birliğinin kapı kulu değiliz. Bizi bir defa millet olma şuuru ve idraki içerisinde alacaklarsa alırlar, almayacaklarsa almazlar. Bu sözlerimizden de rahatsız oluyorlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? 'Uluslararası adalet' denilen bir anlayış var. Mısır'da sustunuz, Ukrayna'da sustunuz, Suriye'de sustunuz, Irak'ta sustunuz, Filistin'de sustunuz. Ne zaman adaleti haykıracaksınız? Türkiye'de sadece susmakla kalmıyor, darbe girişimlerine destek oluyorsunuz.
Dünyada bazı ülkeler, özellikle de AB içinden bazı kişiler Türkiye'de hukuk içinde yapılan bir operasyonla ilgili peşin hükümler veriyor. Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti atın, istediğiniz yalan haberi yazın, biz kendi istikametimizi kendimiz belirleriz. Mürebbiye edasıyla parmağını sallayarak Türkiye'ye akıl vermeye çalışanlar, karşılarında o eski Türkiye'nin olmadığını artık anlasınlar. Sen önce git AB içinde yükselen ırkçılığın, İslamofobinin, ayrımcılığın hesabını ver.
FETHULLAH GÜLEN'E: nbsp;Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler, beddua seansları ve şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan, onun kendi takımı için 'onların yerinde olmak isterdim' diyor. Senin elini, kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına. Hiç kimse sana 'gelme' demiyor, gel. Çoktandır sana 'gel' diyoruz zaten. Pensilvanya'da koruma altında olanlar buraya gelemez. Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taşeronu olan ihanet şebekelerine, paralel devlet yapılanmalarına, hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz.
14 ARALIK OPERASYONU: nbsp;Yönetmenlerden bir tanesi açıkladı. Ne dedi, 'Senaryoyu yazdılar, elimize verdiler, biz de oynadık.' Bizim o gün boyun eğeceğimizi, o gün darbe girişimine razı olacağımızı zannettiler. Oyunu anında fark ettik. Bunun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını, bunun millete, ülkeye yönelik bir tuzak olduğunu gördük. 'Haşhaşilere hesap soracağız' dedik, 'Uluslararası çevrelerin maşası olan bu paralel yapıdan hesap soracağız' dedik, 'İnlerine gireceğiz' dedik. Daha da fazlasını yapacağız.
Erdoğan'dan AB'ye rest: Almazsanız almayın kapı kulunuz değiliz

12 YILDA BİN 895 KİLOMETRE DEMİRYOLU
İlk seferi yapacak tren, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun işaretiyle Konya Garı'ndan yola çıktı. Başbakan Davutoğlu, "2002'de AK Parti iktidara gelene kadar yaklaşık 40 yıl yeni bir demiryolu hattı açılmamıştı. Şimdi 2002'den bu yana bin 895 kilometre demiryolu hattı yapıldı" dedi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...