Eskişehir'de izinsiz gösteriye müdahale

/ Kaynak: İHA
Eskişehir'de izinsiz gösteriye müdahale

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Eskişehir Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerden 16'sı gözaltına alındı.

17 Aralık 2014 günü Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hz. Mevlana'yı Anma ve 741. Vuslat Programı Şeb-i Arus Töreni'nde Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı protesto etmek isteyen grup, Vali Tuna'nın orada bulunmaması nedeniyle eylemlerine olaysız şekilde son vermişti. Olayın ardından Eskişehir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama yapılmış, "Mevlana'nın sevgi, hoşgörü çağrısına gözü, kulağı, kalbi maalesef kapalı olduğu görülen ve nefret söylemlerinde bulunan bir grup protestocu, orada bulunan vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya kalmıştır" şeklinde ifadelere yer vermişti.


Bunun üzerine İki Eylül Caddesi üzerinde toplanan grup, basın açıklaması yapmak için Eskişehir Valiliği'ne yürüyüşe geçti. Valilik önünde önlem alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, grubun Valiliği gören başka bir yerde açıklama yapmaları yönünde ikna etmeye çalıştı. Anlaşmaya varılamaması üzerine Valilik önüne yürümeye çalışan gruba çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Çıkan arbede vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla izlenirken, çevik kuvvet ekipleri gruptan 16 kişiyi gözaltına aldı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...