Bakan Elvan açıkladı, 'O bina boşaltılıyor'

/ Kaynak: AA
Bakan Elvan açıkladı, 'O bina boşaltılıyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Elvan, paralel yapının yasa dışı dinleme merkezine çevirdiği Telekomükasyon binasının başka bir yere taşınacağını açıkladı.

TİB'in yeniden yapılandırılmasına yönelik ciddi bir adım atıldığını açıklayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "TİB'in mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz. O nedenle bizim yeni bir binaya ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde de bu yönde bir girişimimiz olacak" dedi.
2-3 alternatif var
Anadolu Ajansı'na konuşan Elvan, TİB'in yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: " Maalesef TİB hem bu süreçte o başkanlığa verilen yetkilerin kötüye kullanılması neticesinde ciddi bir kredibilite kaybına uğramıştır, yıpranmıştır. Biz Hükümet olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı da aslında tamamladık. Bu çalışmalarımızı inşallah kısa süre içesinde Bakanlar Kurulunda konuşur, tartışırız.
Elvan, TİB'in yeniden yapılandırılması sürecinde üzerinde durdukları 2-3 alternatifi Bakanlar Kurulunda ele alacaklarını, bir karara bağladıktan sonra açıklama yapmasının doğru olacağını da söyledi.
Dinleme kayıtları sürekli kontrol ediliyor
Bakan Elvan, TİB'deki dinleme işleyişinin şu anda yasal olarak sürdürüldüğünü kaydederek şunları söyledi: "Şu anda TİB'de gerçekten yasalara, kurallara, hukuka uygun bir şekilde çalışmalar yürütülüyor. Mahkeme kararlarıyla dinleme kayıtları sürekli olarak kontrol ediliyor. Kaç mahkeme kararı var, kaç kişi kontrol ediliyor, bunların çapraz kontrolleri yapılıyor. Bir anlamda TİB o eski anlayışından kurtarılıp sağlıklı bir yapıya şu aşamada kavuşturuldu. Ama yine de TİB'in mutlaka yeniden yapılandırılması gerekiyor.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...