Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gezi Davası'nda 30 beraat

/ Kaynak: İHA
Gezi Davası'nda 30 beraat

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gezi Parkı eylemi sırasında izinsiz gösteri ve yürüyüş düzenledikleri iddiasıyla haklarında 3'er yıla kadar hapis cezası istenen 30 kişi beraat etti.

Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet' suçlarından haklarında 3'er yıla kadar hapis istenen ve aralarında Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Ali Uluşahin, Eğitim-Sen Bursa Şubesi eski Başkanı Hasan Özaydın, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci ve Bursa Barosu avukatlarından Birkan Özey'in de bulunduğu 30 kişi son defa hakim karşısına çıktı.
İstanbul'daki Gezi Parkı olayları sırasında, Setbaşı'ndan Heykel'e kadar yürüyüp eylem yaptıkları için haklarında dava açılan sanıklar, demokratik haklarını kullandıklarını ifade ederek, beraatlerini istedi. Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek, sanıkların ayrı ayrı beraatine hükmetti.
Sanık avukatlarından Aslı Evke Yetkin, "Bu dava Gezi Parkı eylemlerinden dolayı açılan ve beraat ile sonuçlanan ikinci davadır. Daha önce benimle birlikte 2 meslektaşımın daha sanık olarak yargılandığı 33 kişi beraat etmişti. Bu davalar, Bursa'da açılan diğer Gezi Parkı davalarına emsal teşkil edecek. Diğer davalar da bu davaların kopyasıdır. Eylemler, AİHM kararları uyarınca düşünce, ifade ile toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...