Dinlemedik kimseyi bırakmamışlar

Dinlemedik kimseyi bırakmamışlar

GÜNDEM Haberleri

Şüpheli 26 polisin, sahte isimlerle üst seviyedeki kamu görevlilerini dinlediği, denetlemelerle ortaya çıktı...

İzmir'de, "paralel yapının telefonlarını usulsüz dinlediği" belirtilen kişilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, dün operasyon için düğmeye bastı. 2009-2013 arasında İzmir Emniyeti İstihbarat Şubesi'nde görevli 26 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İzmir'in yanı sıra Ankara, Adıyaman, Denizli ve Erzurum'un da bulunduğu 11 ildeki birçok adrese sabaha karşı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 'Twitter fenomeni' Fuat Avni'nin yine saatler öncesinden duyurduğu operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. nbsp;
Şüphelilerin, aralarında kamu görevlileri, dönemin Futbol Federasyonu Başkanı ve Ege Üniversitesi Rektörü, işadamları, gazeteci ve askerlerin de bulunduğu toplam 92 kişinin telefonlarını sahte isim ve asılsız suçlamalarla dinlediklerinin, denetimlerde tespit edilip Başsavcılığa iletildiği belirtildi. Şüpheliler "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, suç örgütü faaliyetleri kapsamında kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, verileri ele geçirmek" gibi suçlamalar yöneltiliyor. Aralarında birinci sınıf Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu bu şüphelilerden 19'u geçen Ağustos ayında aynı suçlamalarla gözaltına alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...