Başbakan'dan KOBİ'leri sevindirecek haberler

Başbakan'dan KOBİ'leri sevindirecek haberler

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, KOSGEB Girişimcilik 2014 Ödül Töreni'nde KOBİ'leri sevindirecek müjdeler verdi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Tüm açıkladığımız programlarda KOBİ'lerimiz temel göstergelerimizdir. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında en büyük etki siz KOBİ'lersiniz. Sizin sayenizde bu hedeflere ulaşacağız. Küresel ölçekte de omurga sizlersiniz.KOBİ'ler Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığının ana temasıdır. Bunu her platformda gündeme getiriyoruz. Avrupa ülkeleri ciddi çalkantı içindeyken Türkiye hem 12 yıl boyunca istikrarını korudu hem de büyük hamleler ve reformları hayata geçirdi.Bunu en iyi siz KOBİ'ler bilirsiniz.2002 - 2014 yılı arasında KOBİ'lere sağlanan destek 2.6 milyar dolar. 90'lı yıllarda kriz vardı çünkü KOBİ'lere yeterince destek verilmiyordu.

Hemen hemen her hafta çok geniş kapsamlı sektörel toplantılar yapıyoruz. Esnaflara, inşaatçılara hem destek hem de faizsiz kredi müjdesi verdik. Denizcilik sektörü için sağlayacağımız yeni planları masaya yatırdık. Her toplantıda o toplantı ile ilgili kesimlere bir takım müjdeler verdik.
KOSGEB'in başarısı bizim için hayati önem arz ediyor.Bugün de buraya yine bazı hediyelerle geldik.

- KOBİ'lerin ürün bazında uluslarası arenaya açılması için kurumsallaşma desteği vereceğiz.
- İşletme başına 150 bin TL destek vereceğiz. 50 milyon TL'lik bütçeyi de 100 milyon TL'ye çıkaracağız.
- İşbirliği güç birliği. 3 işletmenin biraraya gelerek oluşturacakları teknolojik girişimlere 300 bin TL geri ödemesiz toplamda 1 milyon TL destek vereceğiz.
- ARGE, inovasyon alanlarındaki KOSGEB desteklerini yüzde 50 arttıracağız.
- Girişimcilik destek programında kadın ve engelliler için sağladığımız destekden birinci dereceden gazi ve şehit yakınları da yararlanacak. Bu oranı da yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkaracağız.
- Ödül törenin finalisti olan 40 kişiye tamamen KOSGEB destekli yurtdışı iş gezisi hediye edeceğiz.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...