Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan 'Yeni Türkiye' modeli

Erdoğan'dan 'Yeni Türkiye' modeli

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer bizde başkanlık sistemi olsaydı biz geldiğimiz noktanın çok daha ilerisinde olurduk" dedi.

TRT'nin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yaptığı canlı yayında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Erdoğan, özetle şunları söyledi:


Başkanlık sistemi: Dünyada şu anda G20 ülkeleri içerisinde, ki bunlar en gelişmiş ülkeler, 10 tanesi başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Amerika, Brezilya, Güney Kore, Meksika olunca padişahlık olmuyor, yani Türkiye'de böyle bir tez ileri sürülünce niye padişahlık oluyor? İstiyoruz ki daha ileri gidelim, halkımızın yaşam standardını daha yüksek seviyelere çıkartalım. Çünkü çok başlılık bir defa ayaklarımızı adeta prangaya vurmuş gibi süreci ağırlaştırıyor. Ben 12 yılda neler yaşadım. Damdan düşmüş biri olarak bunları söylüyorum. Başkanlık sistemi denetim esaslı olacak. Denetleyen neresi olacak? Parlamento olacak, Meclis olacak. Yani Meclis'in vermediği bir izni siz kullanamazsınız.
Sözde soykırım: Ermeni diasporası rahat durmuyor. Onlar yine karıştırmaya, kurcalamaya devam edip, Türkiye ile bu noktada bir cebelleşmenin, adeta bir kavganın içerisinde bu süreci işletmek istiyorlar. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Birilerinin siparişi üzerine biz, bir sözde Ermeni soykırımını da kabul etmeye mecbur değiliz. Biz diyoruz ki: Bu konuda samimiyseniz gelin bunları tarihçilere bırakalım. Tarihçiler bu konuda çalışsınlar.
Çözüm süreci: Ben, Çözüm Süreci'nde hiçbir zaman maalesef, bu arkadaşların (BDP) samimi olduğunu görmedim. Şu anda da samimi değiller. Eğer samimi olsalar 6-7 Ekim olayları, hala Cizre, Silopi, buralardaki olaylar olmazdı. Samimi olsalar Hükümet, Devlet Yüksekova'da havalimanı yaptırıyor. Hala iş makineleri yakılıyor ve hala bu yüzden bitmedi. Cizre'deki hendekleri görüyorsunuz. Bunlardan kim zarar görüyor. Kürt kardeşlerim görüyor. 78 milyonun huzuru bu süreçten geçiyor. Bu konuda samimi değiller. Hâlâ molotofkokteyli, maskeler… Kürt kardeşlerimiz artık huzur istiyor.
Paralel Yapı: MGK'da, legal görünüm altındaki illegal faaliyetleri yürüten örgütler diyerek biz paralel devlet yapılanmasını kayda girdik. Bunu tavsiye kararı olarak hükümete gönderdik. Hükümet de buna uyarak burayla ilgili Bakanlar Kurulu kararını çıkardı. Bu, şu demektir: 2015 Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin içinde PDY veya PY olarak yerini almıştır. Nedir? Legal görünüm altında bir illegal örgüt… Benim için (Fethullah Gülen'in) iadesinden öte, deport edilmesi çok daha isabetli olur. Deport edilsin ve Amerika, en azından 'Stratejik ortağım' veya 'Model ortağız' dediği Türkiye'ye karşı görevini yerine getirsin. Şu anda Milli Siyaset Belgesi'ne girmiş olan böyle bir örgütün başı, artık bu noktada Amerika'da tutulmamalıdır. Çünkü Amerika-Türkiye ilişkileri açısından bu önemlidir... nbsp;
Erdoğan'dan 'Yeni Türkiye' modeli

Sanatçılar nbsp;'Saray'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı sanatçıları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Ağırlanan isimler arasında; Muazzez Ersoy, Hülya Koçyiğit, Zerrin Özer, Burak Kut, Demet Akalın ile eşi Okan Kurt, Metin Özülkü, eşi Eda Özülkü, Hakan Peker ve Esra Erol yer aldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...