Başkan Erdoğan'a vefa günü

Başkan Erdoğan'a vefa günü

GÜNDEM Haberleri

Romanlar bugün 'Yüzyılın Devlet Adamı' ödülünü verecek. Erdoğan, Sri Lanka'da tsunami felaketinin ardından verdiği destekten dolayı orkidede yaşayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonra teşekkür için il ziyaretlerine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kırşehir'i ziyaret eden Erdoğan, bugün Bursa'ya gidecek. Ulucami'de cuma namazını kıldıktan sonra Atatürk Caddesi'ndeki platformda halka hitap edecek olan Erdoğan, yaklaşık 373 milyon TL'lik 50 yatırımı hizmete açacak. Erdoğan, ardından Roman vatandaşlarla bir araya gelecek. 81 ilden Roman temsilcilerin katılacağı organizasyonun evsahibi, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki buluşmada "Yüzyılın Devlet Adamı Ödülü" de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edilecek. Erdoğan, başbakanlığı döneminde Mart 2010'da başlattığı "açılım" kapsamında sık sık Roman vatandaşlarla bir araya gelerek dertlerini dinlemişti. Bu doğrultuda başta İstanbul olmak üzere Roman vatandaşların yaşadığı birçok bölgede kentsel dönüşüm projeleri başlatılmış; uygun fiyatlı ev sahibi olmaları sağlanmıştı. Bir başka vefa örneği de Sri Lanka'dan. Ülkede yeni geliştirilen orkide çiçeğine, 2005'teki tsunami felaketinde Türkiye'nin yapmış olduğu desteklerden dolayı Erdoğan'ın ismi verildi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret eden Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, "Türkiye'yi kendi öz yurdumdan farklı saymıyorum. Kardeşlik bağını artırabilmek için pek çok yeri ziyaret ettim" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...