Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir'de 102 göçmen kurtarıldı

/ Kaynak: İHA
İzmir'de 102 göçmen kurtarıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İzmir Valiliği, 24-26 Şubat tarihlerinde icra edilen sahil güvenlik görevlerinde 102 düzensiz göçmenin kurtarıldığını açıkladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından icra edilen sahil güvenlik görevleri kapsamında 24-26 Şubat tarihlerinde Aydın ve Muğla'da 102 düzensiz göçmen kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sonucunda düzensiz göçün en fazla Suriye ve Kongo'dan gerçekleştiği görüldü.

17 SURİYE UYRUKLU

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "24 Şubat tarihinde Aydın ili, Didim ilçesi önlerinde Sargos isimli fiber tekne içerisinde düzensiz göçmen gurubunun bulunduğu bilgisi alınmış ve bölgede bulunan bir balıkçı teknesi tarafından içerisinde 11 erkek, 3 kadın, 2 erkek çocuk ve bir kız çocuk olmak üzere toplam 17 Suriye uyruklu göçmen bulunan fiber teknenin yedeklenerek sahile intikal ettirilmesi sağlanmıştır" denildi.

ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEN 31 DÜZENSİZ GÖÇMEN

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre 25 Şubat tarihinde de Aydın'nın Kuşadası ilçesi açıklarında su almış ve motoru arızalı lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye bir sahil güvenlik botu görevlendirildi, yapılan arama kurtarma operasyonu kapsamında 22 erkek, 9 kadın olmak üzere 12 Suriye, 4 Kongo, 10 Eritre, 2 Mali, 2 Somali, bir Togo uyruklu toplam 31 göçmen kurtarıldı.

KONGO VE SURİYE'DEN DÜZENSİZ GÖÇ

Açıklama şöyle devam etti: "25 Şubat tarihinde Muğla ili, Datça ilçesi Ataol Burnu önlerinde motoru arızalı lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisinin alınması üzerine süratle bölgeye bir sahil güvenlik botu görevlendirilmiş ve yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde Suriye uyruklu 8 erkek göçmen kurtarılmıştır. 26 Şubat tarihinde Muğla ili, Bodrum ilçesi Akyarlar açıklarında motorlu lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisinin alınması üzerine süratle bölgeye bir sahil güvenlik botu görevlendirilmiş ve yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 19 erkek, 22 kadın ve 5 kız çocuk olmak üzere toplam 46 Kongo uyruklu göçmen kurtarılmıştır."

2013, 2014 VE 2015 DÜZENSİZ GÖÇ RAKAMLARI

Öte yandan, Ege Denizi'nde 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ait düzensiz göç olayı bilgileri de aktarıldı. Buna göre; 2013 yılı içerisinde Ege Denizi'nde yaşanan 251 olayda; 6 bin 937 düzensiz göçmen kurtarıldı, 71 göçmen kaçakçısı yakalandı. 2014 yılı içerisinde Ege Denizi'nde yaşanan 528 olayda; 12 bin 884 düzensiz göçmen kurtarıldı, 72 göçmen kaçakçısı yakalandı. 2015 yılı içerisinde Ege Denizi'nde yaşanan 43 olayda; bin 49 düzensiz göçmen kurtarıldı, 6 göçmen kaçakçısı yakalandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...