'Musul'un IŞİD'ten kurtarılması tarihî misyonumuzdur'

'Musul'un IŞİD'ten kurtarılması tarihî misyonumuzdur'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, IŞİD'in Musul'dan atılması için beyan edilmiş bir operasyon bulunmadığını belirtti, "Talep halinde Türkiye'nin yapacağı katkıları ele alırız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü IŞİD'in Musul'dan atılması için beyan edilmiş bir operasyon bulunmadığını belirterek, "Talep halinde Türkiye'nin yapacağı katkıları tabii ki ele alırız" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi ziyarette bulunduğu Portekiz'de "Musul'un kurtulması bizim için tarihi ve stratejik bir misyondur" dedi. Davutoğlu, Portekiz ziyareti kapsamında 1982'de Ermeni terör örgütünce şehit edilen Türk diplomatlar anısına 2013'te yapılan anıtı ziyaret etti. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran 1982'de şehit edilen Lizbon Büyükelçiliği İdari Ataşesi Erkut Akbay ve eşi Nadide Akbay'ın hiçbir zaman hafızalardan silinmediğini söyledi. ASALA terör örgütünün Türk diplomatlarına yönelik saldırılarında birçok diplomatın şehit olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: "Nerede nasıl bir saldırıya maruz kalmış olurlarsak olalım hiçbir zaman al bayrağımızı dünyanın her yerinde temsil etmekten, onurla onu göndere çekmekten ve çekildiği yerde canımız pahasına savunmaktan geri durmadık." Başbakan daha sonra Lizbon Merkez Camisi'ni ziyaret etti ve İslam toplumu temsilcileriyle buluştu.Davutoğlu, ardından Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile bir araya geldi, Başbakan Passos Coelho tarafından resmi törenle karşılandı. İki Başbakan, baş başa görüşüp Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirvesi'ne başkanlık etti, ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
- Irak ve Suriye'nin istikrarı bizim için de hayati derecede önemlidir. IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin, bu ülke topraklarında oluşturdukları güvenlik riski, Türkiye için de güvenlik riskidir. Mezhepçi bir baskıdan da terör baskısından da azade bir şekilde Musul'da istikrara kavuşulması, bizim için tarihi ve stratejik bir misyondur. Şu anda beyan edilmiş bir operasyon gündeme gelmiş değil. Gelmesi halinde Türkiye'nin yapacağı katkılar konusunu tabii ki ele alırız.
- Avrupa'nın geleceği Türkiye'den ayrı düşünülemez ama Türkiye kendi geleceğini, Avrupa'daki Türkiye karşıtlarının eline bırakmaz. nbsp;
İSMAİL KAPAN - PORTEKİZ





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...