Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadına şiddette korkunç rakamlar

/ Kaynak: İHA
Kadına şiddette korkunç rakamlar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye genelinde her üç dakikada bir kadına yönelik şiddet olayı yaşanıyor.

Türkiye genelinde her üç dakikada bir kadına yönelik şiddet olayı yaşandığını ifade eden Uzman Dr. Ümit Atman, artık şiddetin normal bir davranış olmaktan çıkması gerektiğini söyledi.

Yunus Emre Toplum Sağlığı Merkezi, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ve şehir tiyatrolarının desteği ile Forum Magnesia'da 'Kadına yönelik şiddete hayır' standı açıldı. Şiddetin çağımızın en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Ümit Atman, "Şiddet temel halk sağlığı sorunlarından biri. Bugün 8 Mart nedeniyle kadına yönelik şiddet gündemde fakat şiddet başlı başına ele alınması gereken bir konu. Kadına yönelik şiddet 8 Mart dolayısıyla çok gündemde ve son günlerde yaşadığımız ardı ardına gelen genç kayıplarımız, genç fidanlarımız, Özgecanlarımız, daha nice genç kızlarımız oldu. Bunların son olmasını diliyoruz."

Yaklaşık her 3 dakikada bir kadının şiddete maruz kaldığını kaydeden Atman, "Türkiye genelinde her 3 dakikada bir şiddet olayı oluyor. Bu şiddet olaylarının sonucunda son bir yılda bin 835 kadınımız kaybolmuş. Bu kayıp, ölüm, yaralanma, sakatlanma kapsamında. Hiç de azımsanacak rakamlar değil. Bunlar sadece kayıt altında olan rakamlar" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...