Türkiye'nin elektrikleri kesildi, hayat felç oldu! İşte son durum

Türkiye'nin elektrikleri kesildi, hayat felç oldu! İşte son durum

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin elektrikleri kesildi. Bir çok ilçe görülen kesinti hayatı felç etti. Metro seferleri durdu, hastaneler perişan, trafik ışıkları çalışmıyor.

TEDAŞ ve Enerji Bakanlığı bir saatten bu yana görülen elektrik kesintisinin sebebini araştırıyor. BEDAŞ'ın sitesine ise yoğunluk nedeniyle ulaşılamıyor. Elektrik kesintisi günlük hayatı felç etti. Hastanelerde kriz var. Trafik lambaları çalışmıyor. Bankalarda çalışmalar yapılmıyor. Elektrik kesintisinden dolayı haberleşme neredeyse sıfıra düştü. Tehlike git gide büyüyor. Lakin elektrik kesintisi bir çok ilde görülmeye başladı, işte Türkiye'de son durum...Peki hangi illerde elektirikler kesik? İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli, Samsun, Diyarbakır, Bursa, Bilecik, Hatay, Samsun, Adana, Kocaeli, Çanakkale, Malatya'dan peş peşe kesinti haberleri geliyor.
Türkiye'nin elektrikleri kesildi, hayat felç oldu! İşte son durum
İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle metro seferleri durdu. Yaşanan kesinti nedeniyle Taksim'de metro istasyonuna girişler kapatıldı. Dışarıda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Türkiye'ye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul'da ulaşım felç oldu. Elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri tamamen durdu. Taksim'de metro seferleri yapılamayınca, istasyona girişler de kapatıldı. Metro istasyonu girişini güvenlik şeridi ile kapatan yetkililer, yolculara enerji kesintisi olduğunu söyledi. Zaman geçtikçe metro girişinde bekleyen vatandaşların sayısı da arttı. Bazı vatandaşların elektrik kesintisi nedeniyle tepki gösterdikleri görüldü. nbsp;

TEİAŞ'tan flaş açıklama
Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), Türkiye'de hayatı bir anda felç eden birçok ilde meydana gelen elektirik kesintilerinin sebebiyle ilgili şu açıklamayı yaptı. "Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır." TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektriklerin kesildiğini bildirdi.Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.


TRAKYA ELEKTRİKSİZ KALDI nbsp;
Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor. nbsp;
Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de saat 10.45 sıralarında elektrikler kesildi. Türkiye'nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olabileceği belirtilirken, ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (TREDAŞ) yapılan açıklamada, kesinti nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda başvuru alındığı kaydedildi. nbsp;
Alo 186 Çağrı Merkezi'nde başvuru nedeniyle yoğunluğun yaşandığı ve merkezin kilitlenmiş durumda olduğu ifade edildi. nbsp;


BİRKAÇ SAAT SÜREBİLİR İDDİASI
Yetkililer sıkıntının birkaç saat sürebileceğini belirtiyor. Yaşanan büyük sıkıntının Türkiye Elektrik İletişim AŞ'nin sisteminde yaşanan bir sorundan kaynaklandığı iddia ediliyor.
Sistemde genel bir arıza olduğu kaydediliyor. nbsp;Güneydoğdu'da kesintiler yaşanıyor. Güneydoğu Anadolu'daki kesintinin DEDAŞ'ın ana trafosundaki sistemin çökmesinden kaynaklandığı öğrenildi.
nbsp;Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Sorunun ne olduğu tam olarak bilinmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...