Davutoğlu: Teröristler talimatı yurt dışından almış

Davutoğlu: Teröristler talimatı yurt dışından almış

GÜNDEM Haberleri

"Rehin alma esnasında bu teröristler yurtdışı bazı görüşmeler yaptı. Bazı odaklarla temas halindeydiler. Bütün bunları takip ediyoruz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'nde savcıyı rehin alan teröristlerin saldırı sırasında yurtdışından bazı odaklarla temas halinde olduğunu belirterek, "Bu olayla ilgili kim olursa olsun, nerede olursa olsun, hangi ine girmiş olursa olsun, onlara karşı her türlü tedbiri ve operasyonu yapma talimatı verdik. Hiç kimse böyle alçakça yapılan saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesin" dedi. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Karşımızda bir şer ittifakı olduğunun farkındayız. Türkiye'nin seçime giderken bir kaos ortamına sokulmak istendiğinin farkındayız" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, özetle şunları kaydetti:
"Maalesef medyamızın bir kesimi, daha evlat acısı yüreğine inmiş anne ve babanın ya da eşin o acısı dururken, bugün sabah gazeteleri açtığınızda o resimleri, dün şakağına silah dayanmış resimleri yayımlama cüreti ve açık söylüyorum nezaketsizliğini, ahlaksızlığını göstermişlerdir. Bizim bunlara karşı tutumumuz, milletimizin sahiplendiği bu meselede açık ve net olmak durumundadır. Bu, basın özgürlüğüyle ilgili bir durum değil, bu, tamamıyla insani bir durumdur.
Gönül isterdi ki Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, tweetlerle veya yazılı mesajlarla, hiçbir dokunması olmayan, hiçbir hissiyat yansıtmayan yazılı mesajlarla hükümetimizi, beni eleştireceklerine gelip buradaki şehidimizin ailesini bağırlarına bassalardı. Burada aynı safta beraber dursaydık. Biz her türlü eleştiriye açığız ama bari aynı safta teröre karşı beraber durabilseydik.
Hâlâ birileri teröristleri masum, devleti suçlu göstermek için, sanki teröristlerle savcımız aynı durumdaymış gibi böyle yansıtmak için 'devlet infaz etti' diyor. Ya da birileri imaen, dün de Kılıçdaroğlu söylüyor, 'Elektrik kesintisi, bu hükümetin bir provokasyonu mu?' diye. Düşünebiliyor musunuz ki bir ana muhalefet partisi lideri hükümeti böyle bir konuda provokasyona kalkışmakla itham edebilecek kadar seviyeyi düşürdü."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...