Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teröristlere 'vur' emri o ülkeden....

Teröristlere 'vur' emri o ülkeden....

GÜNDEM Haberleri

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerin bağlantı kurduğu ve 'vur' emrini aldığı ülkenin Yunanistan olduğu öğrenildi

DHKP-C'li teröristlerin İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alarak şehit etmesinin ardından, olayın detayları ortaya çıkmaya başladı. Alçak saldırı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları dikkat çekmişti.
Davutoğlu, teröristlerin yurt dışı ile bağlantı kurduklarını ve bazı odaklarla temas halinde olduğunu söyledi. O ülkenin, teröristlerin eğitim aldığı, aynı zamanda terörist Şafak Yayla'nın abisi Mehmet Yayla'nın da bulunduğu Yunanistan olduğu öğrenildi. Teröristler hain saldırının başından itibaren Yunanistan'daki DHKP-C yöneticileriyle temas halindeydiler.
Teröristlerle görüşmelerin sürdüğü ve çözüm umudunun yükseldiği sırada 'Artık öldürün' talimatı geldi. İnfaz emri, telefonun diğer ucundan Yunanistan'daki DHKP-C yöneticisinden geldi. DHKP-C yöneticilerinin Lavrion Kamplarında kaldığı biliniyor.
Ayrıca terörist Şafak Yayla'nın abisi Mehmet Yayla da, 19 Mart 2013'te Ankara´da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi´ne lav silahları ve roketatarlarla saldırı düzenledikten sonra, Hatay üzerinden Suriye'ye ve oradan da Yunanistan'a kaçmış, başka bir saldırı için Türkiye'ye geçmek üzereyken yakalanmıştı. Mehmet Yayla, hala Yunanistan'da tutuklu bulunuyor.

Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...