Şehit savcı kahramanca direnmiş!

Şehit savcı kahramanca direnmiş!

GÜNDEM Haberleri

8 saat süren rehine krizinde Şehit savcı Kiraz'ın teröristlere kahramanca direndiği ortaya çıktı.

nbsp;Öldürülen teröristlerin, Savcı Kiraz'ı siper olarak kullandıkları belirlendi. 4 dakika süren operasyonda odadaki dolap ve masanın arkasına saklanan teröristlerin telefon açıkken Kiraz'ı şehit ettikleri de anlaşıldı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce odasında rehin alınıp öldürülmesinde yaşanan sıcak saatlerin detaylarına Akşam gazetesi ulaştı. İki teröristin müzakere sırasında telefon açıkken savcıyı öldürdükleri ortaya çıktı. Teröristlerin 4 dakika süren operasyon anında savcıyı kendilerine siper yaptıkları öğrenildi. Savcı Kiraz'ın öldürülmesiyle son bulan 8 saatlik rehine krizinde operasyonun ayrıntıları da netleşmeye başladı.

TELEFON AÇIKKEN ŞEHİT ETTİLER
Avukat kılığında Adliye Sarayı'na giren DHKP-C'li terörsitler Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldıktan sonra taleplerini müzakerecilere iletti. Sekiz saat süren müzakereler iki kez kopma noktasına geldi. Görüşmeler 20.00'den sonra yine kopma noktasına geldi.

Odadan silah sesleri geldi
Teröristler "bu iş çok uzadı, siz isteklerimizi yerine getirmeyeceksiniz, savcıyı da öldüreceğiz" tehdidinde bulununca, özel harekat polisleri kapı ve duvara "KORTEKS" adlı patlayıcı yapıştırarak operasyona hazırlandı. Odadan silah sesleri gelince de polisler duvarları patlatarak içeri girdi ve teröristleri öldürerek Kiraz'ı çıkarttı.

Teröristlere direnmiş
Şehit savcı Kiraz'ın teröristlere kahramanca direndiği ortaya çıktı. Kiraz'ın görevlilere 'Atın bunları dışarı' dediği öğrenildi. Görevlilerin müdahalesine teröristlerin ateş açarak içeriye girdiği belirlendi.

Yerleri kamerayla tespit edildi
Teröristlerin odanın neresinde olduklarını belirlemek için özel kalem kameralar kullanarak içerisi gözetlendi. Kameradan haberi olmayan teröristler odanın içinde siper aldıkları tespit edildi. Noktaları tespit eden polis silah seslerinin ardından operasyon için düğmeye bastı. (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...