Kazasız belasız 1 Mayıs geçmiş olsun!

Kazasız belasız 1 Mayıs geçmiş olsun!

GÜNDEM Haberleri

Polisin günler öncesi aldığı sıkı tedbirler işe yaradı. Provokatörlerin sabotaj çabaları da boşa çıktı.

ALİ?ÇELİK- BÜNYAMİN?ÇELİK- nbsp;SELÇUK?SELEK
ünlerdir gerilim beklenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yurt genelinde olaysız kutlandı, özellikle Taksim son yıllardaki en sakin günlerinden birini yaşadı. Taksim'e çıkan ara sokaklar bariyerlerle kapatılırken, çevik kuvvet polisleri gün boyu sokak girişlerinde konuşlandırıldı. DHKP-C'nin yuvalandığı Okmeydanı'nda toplanan göstericilerden alınan pankartların içinden parça tesirli bomba çıktı. Bombanın içinde misket ve metal parçalar olduğu gözlendi. Yüzleri maskeli göstericiler, kendilerine müdahale eden TOMA'ya da molotof, tuğla ve kalas yağdırdı. Yapılan aramada göstericilerin çantalarından molotof çıktı. nbsp;
Şişli'de kaldırım taşlarını kırıp barikat kuran grup, polise molotof kokteyli ve ses bombasıyla saldırdı. Polis, göstericileri biber gazı ve tazyikli suyla püskürttü. Şişli'de yaşanan gerginliğinde gözaltına alınan göstericilerin üzerinden adeta cephanelik çıktı. Aramalarda, çok sayıda bilye, molotof kokteyli, havai fişek, ses bombası ve maske ele geçirildi. Valiliği'nin onay verdiği Kadıköy Salı Pazarı'nda ise sessizlik hakimdi, kutlamalara sadece 50 kişi katıldı.
Kazasız belasız 1 Mayıs geçmiş olsun!

203 GÖZALTI 24 YARALI
Gösterilerde vekiller de ön sıradaydı. CHP'li Aykut Erdoğdu gözaltına alınan eylemcilere destek vermek için geldiği Beşiktaş'ta polis otobüsünü yumrukladı. Otobüsün ön kapı camını kıran Erdoğdu'nun eli de kanlar içinde kaldı. HDP'li Sebahat Tuncel de Beşiktaş'taki 1 Mayıs törenlerinde polis müdahalesi sırasında biber gazı nedeniyle fenalaştı.
20 bin polisin görev yaptığı olaylar sırasında bölge havadan helikopterle de takip edildi. Bölgede sabah saatlerinden itibaren tur atan helikopter, ara sokaklar dahil bölgenin tamamını gözetim altında tutarak, korsan gösteri ihtimaline karşı güvenlik ekiplerine bilgi verdi. Gösteriler sebebiyle Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli bölgesindeki cadde ve bazı sokaklar öğleden sonra yeniden ulaşıma açıldı. nbsp;
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, izinsiz gösteri yapmak isteyen 203 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Olaylarda 6 polis ile 18 gösterici yaralandı. 20 bin polisle çalıştık, şükürler olsun ki bizi üzecek bir olay olmadan günü tamamlamış olduk" dedi.
İzmir'de 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Gündoğdu Meydanı'nda arbede yaşandı. Çıkan olaylarda 5'i polis 7 kişi yaralandı. nbsp;
Kazasız belasız 1 Mayıs geçmiş olsun!

POZ?VERDİLER
ÇEKTİYSEN nbsp;KALKALIM!
Gösterilerde, polisin şiddet uyguladığı algısını oluşturmak isteyen 4 eylemcinin yaptıkları kare kare görüntülendi. Birden bire kendilerini yere atan eylemcilerin, bir süre bekledikten sonra "Fotoğraf çektiyseniz kalkıyoruz" diye bağırmaları dikkat çekti. Eylemciler daha sonra gaz fişeklerini tekmeleyip kaçtı. nbsp;Eylemciler tanınmamak için yine yüzlerini kapatıp polislere molotof attı, ara sokaklarda etek giyenler bile vardı. Bazılarının tanınmamak için ayakkabılarının üzerine çorap giymeleri dikkat çekti.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...