Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nepal'deki UMKE ekibi yurda döndü

Nepal'deki UMKE ekibi yurda döndü

GÜNDEM Haberleri

Ulusal medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Nepal'deki çalışmalarını tamamlayarak bugün İstanbul'a döndü.

Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda UMKE ekibini, İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. M.Turkay Esin ve beraberindekiler, çiçeklerle karşıladı. Kafile Başkanı Dr. Muzaffer Akkoca Türk arama ve kurtarma ekiplerinden bütün grupların yurda döndüğünü kendilerinin de gerekli olması halinde tekrar Nepal'e dönebileceklerini belirterek, şunları söyledi: "İlaç ve tıbbi malzeme yardımı yapıldı. Listeyi gönderir göndermez, devletimiz 1 gün içerisinde çok ciddi bir yardımda bulundu. Sunmuş olduğumuz hizmetten dolayı mutlu ve gururluyuz. Şu anda insanların ilaç, tıbbi malzeme ve gıda ihtiyaçları var. Yığma binalar olduğu için enkazlardan çok fazla kişi canlı çıkarılamadı. Bulaşıcı ve salgın hastalıklar şu anda sözkonusu olabilir. Buna yönelik planlamalar yapılabilir. Dünya Sağlık örgütüyle akrediteli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı da buradan götürdüğümüz için ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Dünya Sağlık örgütüyle iletişim halindeyiz, ihtiyaç halinde tekrar bir planlama yapılabilir "
Selami Albayrak da yaptığı açıklamada UMKE ekiplerinin 9 günlük çalışmasını tamamladığını belirterek, ekiplerinin çok çetin şartlarda dolu dolu 9 gün geçirdiklerini bildirdi. Nepal'in Sanko isimli yerleşim biriminde çalışan AFAD ekipleri burada medikal hizmetler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...