Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altı ayda 5 araç üretti 'Bu daha başlangıç' dedi

Altı ayda 5 araç üretti 'Bu daha başlangıç' dedi

GÜNDEM Haberleri

Es Mali Yatırım'a geçtikten sonra 6 ayda 5 yeni araç geliştirme başarısına imza atan BMC, IDEF'te gövde gösterisi yaptı.

Türk savunma sanayisindeki 50 yıllık geçmişiyle Türkiye ekonomisine 10 milyar dolarlık katkı sağlayan BMC Otomotiv, IDEF Fuarı'nda 5 yeni aracını görücüye çıkardı. I·stanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda tüm araçlarıyla büyük ilgi gören BMC'nin VURAN Çok Amaçlı Zırhlı Aracı'nın ilk tanıtımı ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
YANMAYAN TOMA'LARI TESLİM EDECEK
Burada konuşan Sancak, açılışını yaptıkları Vuran Zırhlı Araç'ın yanı sıra savunma sanayii için çok önemli başka araçlarının da olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti; "Türkiye de ilk sefer kendi kendini söndüren, yanmayan TOMA yaptık. Temmuz ayında bunlardan yaklaşık 200 tanesini teslim edeceğiz. Bunlar daha başlangıç" diye konuştu. Bunların yanı sıra tank ve topun da içinde olduğu birçok projeleri olduğuna dikkat çeken "5 yıl sonra savunma sanayiinde ilk 10'da bir Türk firması olacak. O da BMC olacak."
BİZİ ÇOK KARALADILAR... nbsp;
BMC arazisiyle ilgili ortaya atılan "Araziyi AVM ve inşaat için kullanacak" söylentilerine de yanıt veren Ethem Sancak, "O araziden AVM değil, böyle projeler çıkıyor. Bizi çok karaladılar 5 ay boyunca birileri. Ancak ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz… Birileri, laf söyler birileri yapar. Daha sırada çok şey var. Bizi izlemeye devam edin. 4 yıldır evinde bekleyen 1.400 işçi şimdi full zamanlı çalışarak böyle projeler çıkarıyor. nbsp;
1 Mayıs'ımızı da onlarla kutladık" dedi.
DIŞA BAĞIMLILIK BİTECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "IDEF 2015 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı"nın açılışında konuştu. Milli savunma sanayisini kurma çalışmalarında, 2002'ye gelindiğinde dışa bağımlılık oranının hâlâ yüzde 80'ler düzeyinde bulunduğuna değinen Erdoğan, "Bugün savunma sanayii ihtiyacımızın yüzde 54'ünü kendi imkanlarımızla karşılıyoruz. Amacımız, 2023 yılına geldiğimizde savunma sanayimizi dışa bağımlılıktan tamamen kurtarmaktır" dedi.
ASYA MİLLETLERİNİN KORUYUCUSU OLACAĞIZ
Sancak şöyle devam etti: Son 40-50 yılda iğne ithal etmeye mecbur edilmiştik. Ama inşallah bunları aşıyoruz artık. Hem kendimize hem Asya coğrafyalarına savunma eserleri üreteceğiz ve bütün Asya milletlerinin koruyucusu olacağız."
KATAR'LA İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK
Büyük Osmanlı'nın en büyük gücünün Katar olduğuna dikkat çeken Ethem Sancak, "Katar'a Cenab-ı Hak olağan üstü servetler vermiş. Katar Silahlı Kuvvetleri de ortağımız. Arkamızda böyle büyük bir güç var. İşbirliğimiz sürecek" şeklinde konuştu.
6X6 KİRPİ MKKA
Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 600'den fazla Kirpi üretilerek teslim edilmiş olup, bu araç askeri birlik taşıyıcısı, savaş aracı, ambulans, emir ve kontrol aracı vb. amaçlarla korumanın gerektiği her alanda başarıyla kullanılabiliyor.
VURAN 4X4 ZIRHLI ARAÇ
Keşif, gözetleme, silah taşıyıcı ve güvenlik gibi görevler için geliştirilen Vuran, Türk polisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretildi. Mayın ve balistik saldırılarına karşı yüksek seviyede koruma seviyesine sahip olan araca, uzaktan kumandalı otomatik silah istasyonu, otomatik yangın söndürme sistemi, klima ve patlak gider lastik sistemi de entegre edildi. Araç sürücüyle birlikte 9 personel taşıyabiliyor.
TÜM KOŞULLARA UYGUN TAKTİK TEKERLEKLİ ARAÇLAR
Tüm arazi koşulları ve hava şartları altında yapılan testlerden başarıyla geçen BMC Taktik Tekerlekli Araçlar'dan yaklaşık 3 bin adedi Türk Ordusu tarafından hala aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca BMC Taktik Tekerlekli Araçları, TKS tarafından tüm platform projeleri için tek stratejik araç kaynağıı olarak seçilmiştir. BMC Taktik Araçları 4X4, 6X6 ve 8X8 konfigürasyonlarında ve 2,5 ton - 20 ton aralığındaki taşıma kapasitesine göre değişmektedir.
ZIRHLI SÜRÜCÜ KABİNLİ EMNİYET ARAÇLARI
BMC (4X4) TOMA aracında, su tankı, buldozer, köpük tankı, göz yaşı tankı, güçlü izleme ve yangın söndürme sistemi yanı sıra, anons sistemi ve video kamera kayıt cihazı bulunuyor. Ayrıca bu araç zırhlı sürücü kabinli, 4X4 konfigürasyon sistemli ve otomatik transmisyonludur. Araç Türk polisinin ihtiyaçlarını karşılama amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşmayla üretildi.
BMC ZIRHLI MİDİBÜS
IDEF Fuarı'nda lansmanı yapılan bir diğer araç olan BMC Zırhlı Midibüs de, güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda personelinin güvenli bir şekilde taşınması amacıyla üretildi.
KAYNAK: AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...