Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu son anket sonuçlarını açıkladı

Başbakan Davutoğlu son anket sonuçlarını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal7-Ülke TV ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.


Davutoğlu, "Türkiye'de Diyanet dört büyük değişim yaşadı, dördüncüsünü de bizim zamanımızda yaşadı. Diyanet ve İslam dünyanın temsilcisi oldu. Bu yaşananlar IŞİD gibi tehlikelere de panzehirdir, etnik ve mezhep çatışmasına karşı da panzehirdir. Bunları görmeden Diyanet'i anlayamazsınız. Bizim Diyanet'e yüklediğimiz misyon büyük. Yurtdışına giden bürokratlarımıza şunu söylerdim. Vatandaşlarımızın dini ihtiyaçları, iki Türkçe konuşulan gönül coğrafyalalarımızın içinde olduğu dini ihtiyaç giderilecek. Ortadoğu'da yükselmeye başlayan mezhep savaş ve çatışmalara karşı yükseleceğiniz misyon, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde yapılacak misyon" ifadelerini kullandı.

"AÇIK SÖYLÜYORUM, CHP'Sİ, HDP'Sİ VE PARALEL'İ..."

Dini alanın önünün açılmasından rahatsız olunduğunu söyleyen Davutoğlu, "Açık söylüyorum, İşte biz dünya çapında bu kadar büyük görevleri Diyanet'e yüklemişken, birileri Diyanet'e saldırıyorsa bu Diyanet İşler Başkanı'na veya Diyanet'e yapılan bir saldırı değildir, hükümete yönelik bir saldırı değildir. Tam da İslamın terörle özdeşleştiği bir dönemde yanlış Şii ve Sunni ifrat-tefrit gerilimlerinin yaşandığı bir dönemde yükselen makul sese, Türkiye'den yükselen gelenek sese yönelik bir saldırıdır. İster bilerek veya bilmeyerek yapsınlar buna karşı olanların sözcüsü durumuna düştüler. Paralel yapı ise kendilerini islam anlayışını o coğrafyalarda yayma iddiasını taşıdıkları için Diyanet'in bizim dönemde böyle bir rol üstlenmesini ve devletin dini alanı kısıtlamadan, bu dini alanın önünü açmasından rahatsız oldular" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...