Dijital deliller sahte darbe hazırlığı yok!

Dijital deliller sahte darbe hazırlığı yok!

GÜNDEM Haberleri

Balyoz davasının gerekçeli kararında, "tüm dijital delillerin sahte olarak oluşturulduğu yönünde kuvvetli şüphe meydana gelmiştir" denildi.

"Hak ihlali" gerekçesiyle yeniden görülmeye başlandıktan sonra tüm sanıkları hakkında beraat kararı çıkan, "Balyoz Planı" davasında gerekçeli karar açıklandı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Orgeneral Bilgin Balanlı gibi isimlerin yer aldığı 236 sanık hakkında verilen beraat kararına ilişkin gerekçeli kararını 36 günde hazırladı. Kararda, delillerin değerlendirilmesi neticesinde sanıkların hakkında kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı ifade edildi. Bu sebeple sanıklar hakkında verilen mahkûmiyet hükümlerinin iptali ile suçun sabit olmaması sebebiyle sanıklara beraat verilmesinin uygun görüldüğü aktarıldı. 7 bölümden oluşan gerekçeli kararda Mehmet Baransu tarafından teslim edilen 11 ve 17 nolu CD'lerin sahte olarak oluşturulduğunun tespit edildiği belirtilerek, diğer tüm dijital deliller hakkında da, "Sahte olarak oluşturulduğu yönünde kuvvetli şüphe meydana gelmiştir" hükmü verildi. Aleyhine darbe girişiminde bulunulduğu iddia edilen hükümetin Kasım 2002'de yapılan seçimle ilk kez iktidara geldiği kaydedilen gerekçeli kararda, "Seminerin yapıldığı tarih itibarıyla hükümet henüz 4 aydır görevde olup, 4 ay gibi kısa bir sürede hükümetin icraatlarını göstermesi ve bu icraatlardan rahatsız olunarak darbe planı hazırlanması da mantıklı bulunmamıştır" ifadelerine yer verildi. Sanık Çetin Doğan'ın seminer konuşmalarındaki hükümeti eleştiren sözleri için ise, seminerin amacını aşsa da bu sözlerin sanığın darbe hazırlığı yaptığı anlamına gelmeyeceği vurgulandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...