Kılıçdaroğlu: 'Kaynak' sorusu bile başlı başına ayıp

Kılıçdaroğlu: 'Kaynak' sorusu bile başlı başına ayıp

GÜNDEM Haberleri

Seçim mitinglerini sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü adresi Çanakkale oldu.

Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerine yapılan 'kaynak' eleştirilere cevap verdi. "Bu ülkede refahı tabana yayacağız" diyen CHP lideri şöyle devam etti: "Emeklilere 2 maaş ikramiye vereceğiz, asgari ücreti 1500 lira yapacağız diyoruz. 'Parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. Bu sorunun sorulması bile başlı başına ayıp. Adam geçinemiyor zaten. Parayı emekli için, bu ülkenin insanı için harcayacağız.
Çiftçiye mazotu 1,5 lira yapacağız. Diyorlar ki; 'o zaman herkes 'çiftçiyim' der mazot alır'. Çiftçi kayıt sistemi var. Hangi çiftçinin kaç dönüp ekip biçeceğini biliyoruz. Kuruşuna kadar hesapladık. nbsp;
Biz kimsenin ekmeğiyle uğraşmayız. Ülkemizi de insanımızı da seviyoruz. 17 milyon yoksul var. Aylık geliri 200 liranın altında olan demek. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. 4 yıl içinde Türkiye'de hiçbir aile çıkıp 'Ben yoksulum' demeyecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...