Antalya'da 'paralel yapı' operasyonunda 7 gözaltı

/ Kaynak: DHA
Antalya'da 'paralel yapı' operasyonunda 7 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Antalya merkezli5 ilde düzenlenen 'paralel yapı' operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı, 6 kişi aranıyor.

Gözaltına alınanların, bir dönem Fethullah Gülen'in sağ kolu olarak bilinen sonradan araları açılan Nurettin Veren de dahil olmak üzere çok sayıda politikacı, gazeteci, profesör, emniyet müdürü ve subayı dinledikleri ortaya çıktı.

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya, İzmir, Burdur, Şanlıurfa ve Batman'da 'paralel yapı' iddialarına yönelik olarak dün sabah eşzamanlı operasyon başlattı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yapılan operasyonda, usulsüz telefon dinlemeleri yaptıkları gerekçesiyle aralarında emniyet müdürü, amiri ve polis memurunun da bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı M.E.'nin de aralarında bulunduğu 7 emniyet mensubu gözaltına alındı. Operasyon kapsamında ismi açıklanmayan 6 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Gözaltına alınan emniyet mensuplarının, Antalya'daki çeşitli siyasi partilerin il başkanları ve yöneticilerini, milletvekillerini, gazetecileri, Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerini, subayları ve emniyetteki üst düzey görevlilerinin yanı sıra bir dönem Fethullah Gülen'in sağ kolu olan 10 yıl önce yolları ayrılan Nurettin Veren'i de dinledikleri ortaya çıktı.

Fethullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki isimlerden biri olan Veren, Fethullah Gülen'i CIA ile ortaklık ve Türkiye'nin aleyhinde çeşitli faaliyetlerde bulunmakla suçlamış, bu iddialarından sonra kamuoyunda tanınmış ve 1 Kasım 2005 tarihinde İstanbul İl Başkanlığı'ndaki törenle İşçi Partisi'ne katılmıştı.

TEM Şube Müdürlüğü'nde 'örgüt kurmak ve yönetmek', 'evrakta sahtecilik', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'aleni olmayan konuşmaları dinlemek ve kaydetmek' suçlamalarıyla sorguları süren zanlılar için 4 gün gözaltı süresi alındığı belirtildi.

Polis, haklarında yakalama kararı verilen 6 kişinin de arandığını bildirdi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...