Hepsi istifa edecek!

/ Kaynak: AA
Hepsi istifa edecek!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ford Otosan abrikasında iş bırakma eylemi başlatan işçiler sendikalarından topluca istifa edecek!

nbsp;Ford Otosan firmasının Eskişehir'in İnönü ilçesindeki nbsp; fabrikasında iş bırakma eylemi başlatan işçiler, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki nbsp; PTT şubesine gelerek üye oldukları sendikadan istifa etmek için "e-devlet" nbsp; şifresi aldı.
nbsp;
nbsp;İşçiler adına konuşan Ferhat Kök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nbsp; üye oldukları Türk Metal Sendikasının, kendilerinin taleplerini karşılamadığını nbsp; ve işveren yanlısı olduğunu savundu.
nbsp;
nbsp;Fabrikada bazı çalışanların performansa göre işten çıkartıldığını nbsp; ileri süren Kök, şunları kaydetti:
nbsp;
nbsp;"Sendika, arkadaşlarımızın arkasında durmadı. 13 yıldır Türk Metal nbsp; Sendikası üyesiyim. Bu zaman zarfında sendika, işveren yanlısı oldu. Fabrikada nbsp; çalışanların ücretlerinden sendikaya günde ortalama 50 lira kesiliyor yani bir nbsp; işçinin bir yevmiyesi sendikaya gidiyor. Bu sendikanın 150 bin üyesi var. Buna nbsp; rağmen arkamızda durmuyor. Daha da sendikacılardan tehditler alıyoruz. Böyle bir nbsp; ayaklanmadan dolayı işten çıkartılmaya kadar giden arkadaşlarımız oldu. İşveren, nbsp; istediğimiz sendikayla çalışabileceğimizi söylüyor. Fabrikada şu anda bin 500'e nbsp; yakın çalışan var. Bunlardan 'e-devlet' şifresi olmayanlar gelip şifresi alacak, nbsp; sonra da sendikadan istifa edecek."
nbsp;
Kök, 10 yıllık işçinin maaşının bin 800 lira olduğunu belirterek, nbsp; bugüne kadar verilmeyen zamları istediklerini sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...