Kırgızistan'daki Türkler sandık başında

/ Kaynak: AA
Kırgızistan'daki Türkler sandık başında

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kırgızistan'da yaşayan ve yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 7 Haziran'da yapılacak seçim için sandık başına gitti.

Seçmenler, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde yerel saatle 10.00'da oy kullanmaya başladı. İlk oyu, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç "Hayırlı olsun" temennisinde bulunarak kullandı. Çok sayıda vatandaş oy kullanmak için Bişkek Büyükelçiliği önünde zaman zaman sıra oluşturdu. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmayan ancak oy kullanmaya gelen bazı vatandaşlar ise sandık kurulu başkanın uyarısı üzerine oy atmadan ayrıldılar. Mimar Kadri Menteş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullandığı oyun memleket için hayırlı olmasını dilerken, Kırgız asıllı eşi Aslı Menteş de, Türkiye'nin politikasını Kırgız politikasına göre çok iyi anladığını, bu nedenle hayatında ilk kez oyunu Türk vatandaşı olarak burada kullandığını söyledi. Kırgızistan'daki bin 800 seçmen 31 Mayıs Pazar yerel saatle 19.00'a (TSİ 16.00) kadar oy kullanabilecek.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...