Gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi

Gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi

GÜNDEM Haberleri

İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 2 operasyonla ilgili kamuoyunu bilgilendirme toplantısı yaptı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde polis ekiplerince bir kişinin çantasında 14 kilogram patlayıcı ve 1 tabanca ele geçirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü PKK üyesi bir kişinin 12 kilogram C4 patlayıcı ile ele geçirilmesine ilişkin, "Meydanagelebilecek büyük bir facia, eylem önlenmiştir" dedi.

Alınan bilgiye göre, Akçay Caddesi'nde bir alışveriş merkezinin önünde uygulama yapan motorlu polis timi, şüphe üzerine durdurdukları bir kişinin çantasında arama yaptı.

Çantada patlayıcı ve silah bulunduğu fark edilince, şüpheli etkisiz hale getirildi ve olay uzman ekiplere bildirildi.

Çevrenin güvenliğini sağlayarak vatandaşları uzaklaştıran ve caddeyi trafiğe kapatan polisler, uzaktan kumandayla patlatılma ihtimaline karşı da önlem aldı.

Gözaltına alınan G.S, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü

Soruşturmayı sürdüren İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi G.S'nin 14 kilogram A4 plastik patlayıcı ve bir tabancayla yakalanmasının ardından kentte bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere yönelik operasyonlarda 9 kişinin daha gözaltına alındığı kaydedildi.

Öte yandan G.S'nin, bombalı eylem yapacağı istihbaratının elde edilmesinin ardından uzun süredir takip edildiği, 5 gün önce geldiği İzmir'de de patlayıcıyı temin etmesinin ardından yakalandığı belirtildi.

İzmir Valisi: "Meydana gelebilecek büyük bir facia, eylem önlenmiştir"
Bu arada nbsp; İzmir Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü PKK üyesi bir kişinin 12 kilogram C4 patlayıcı ile ele geçirilmesine ilişkin, "Meydana gelebilecek büyük bir facia, eylem önlenmiştir" dedi.

Vali Toprak, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile birlikte İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, terör örgütleri PKK ve DAEŞ'e yönelik yapılan operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifde edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında "Özgür" kod adlı G.S'nin (30) 5 gün önce eylem yapmak için İzmir'e geldiğinin, şüphelinin 3 gün boyunca askeri ve emniyet hizmet tesislerine yönelik eylem için keşif faaliyeti yürüttüğünün tespit
edildiğini anlattı.
Gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi
Vali Toprak, şüphelinin dün akşam Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi üzerinde durdurulan minibüste yanındaki A.S. ile birlikte yakalandığını, G.S'nin üst ve çantasında yapılan aramada 5 adet 1,5 litrelik pet şişeler içerisine basılı vaziyette 12 kilogram C4 plastik patlayıcı, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 6 fişek, 1 adet cep telefonlu bomba düzeneği, terör örgütü yönetimi tarafından masraflar için kendisine verilen 1700 dolar, 240 lira ile çok sayıda örgütsel dökümanın ele geçirildiğini kaydetti.
Gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi
Güvenlik kameralarından takip
Şüphelinin bindiği minibüsün kamera kayıtlarının incelendiğini, şahsın gitmiş olduğu Sarnıç bölgesindeki ormanlık arazide bomba uzmanları, bomba köpekleri eşliğinde arama yapıldığını ifade eden Toprak, burada da her biri tek dal sigara içerisine kamufle edilinerek hazırlanmış vaziyette 5 adet ateşleyici kapsül bulunduğuna işaret etti.

Vali Toprak, G.S'ye yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla da biri yaşı küçük 8 şüphelinin de gözaltına alındığını dile getirdi.

Toprak, "İl Emniyet Müdürümüze ve tüm ilgili emniyet personelimize dikkat ve özenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu dikkat sayesinde meydana gelebilecek büyük bir facia, eylem önlenmiştir" dedi.

DAEŞ operasyonu
İzmir Valisi Toprak, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce terör örgütü DAEŞ üyesi E.K, C.A.K, F.Ş, A.V, A.D, E.Ç, Ş.Ö'nün Menemen ve Buca ilçelerinde eş zamanlı operasyonla gözaltına alındığını belirtti.

Şüphelilerin İzmir'den Suriye'deki çatışma bölgelerine dönem dönem gittiklerinin, burada terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiklerinin, yaklaşık 3 ay süreyle çatışma bölgelerinde kaldıktan sonra illegal yollardan tekrar Türkiye'ye döndüklerinin tespit edildiğini ifade eden Toprak, zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda terör örgütü DAEŞ örgütünü simgeleyen sözde bayrak, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 1 adet kama, bol miktarda döküman ve dijital malzemenin ele geçirildiğini ifade etti.

İzmir halkının huzuru, güvenliğini temin etmek için polisin, jandarmanın 24 saat çalıştığını, vatandaşların endişe etmesine gerek olmadığını dile getiren Toprak, herhangi bir şüpheli durumda vatandaşların polisi aramasını istedi.

Toprak, "Konu ile ilgili soruşturmalar İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...