CHP masadan kalkan taraf olmayacak

CHP masadan kalkan taraf olmayacak

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin AK Parti ile büyük koalisyon için 4 eski bakanın Yüce Divanda yargılanması konusunu dile getirmeyeceği ifade ediliyor.

Gökhan Kaya Ankara
Meclis Başkanlığı seçiminin ardından MHP ile köprüleri atan CHP'de tek seçeneğin AK Parti ile yapılacak koalisyona kalması sonrasında partide bazı kırmızı çizgilerde yumuşamaya gidileceği öğrenildi. Yıllar sonra gelen iktidar fırsatının dışında kalmak istemeyen CHP, koalisyon önceliğini MHP ortaklı ve HDP destekli bir hükümete vermişti. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'nin olduğu hiçbir oluşum içinde yer almayacaklarını açıklaması üzerine MHP ile koalisyon arayışlarının zayıfladığını düşünen CHP, son meclis başkanlığı seçimlerinde adayları Deniz Baykal'a destek verilmemesi üzerine MHP ile koalisyon umutlarını iyice kaybetti. Bunun üzerine yeniden pozisyon alan CHP kurmaylarının muhtemel AK Parti koalisyonu üzerine çalışmaya başladığı öğrenildi. Bu kapsamda AK Parti ile koalisyon pazarlığına oturacak olan CHP'nin 4 eski bakanın Yüce Divanda yargılanması, çözüm sürecinin meclise taşınması gibi konuları dile getirmeyeceği, koalisyon hükümeti için ön şart olarak sunmayacağı ifade ediliyor.
DIŞİŞLERİNİ İSTİYORLAR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce koalisyon için açıkladığı 14 ilke şartını pazarlık masasında AK Parti'nin önüne süreceği belirtiliyor. AK Parti'ye "İlkemizle ilkeleriniz örtüşüyorsa veya ilkemizi kabul ediyorsanız koalisyona varız" mesajını verecek olan CHP'nin, ne olursa olsun masadan kalkan taraf olmama stratejisi izleyeceği öğrenildi. CHP'nin özellikle son dönemde Suriye'nin durumu ve sınırda yaşananlar sebebiyle koalisyon pazarlığında Dışişleri Bakanlığı'nı isteyeceği ve bunu şart koşacağı iddia ediliyor. AK Parti'nin bunu kabul etmesi durumunda ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem Dışişleri Bakanlığı hem de Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenebileceği iddia ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...