Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu kurultaya iktidarda gitmek istiyor

Kılıçdaroğlu kurultaya iktidarda gitmek istiyor

GÜNDEM Haberleri

Deniz Baykal ve Kılıçdaroğlu Meclis'te bir araya geldi. Baykal görüşmeye ilişkin "Sadece kendisine teşekkür ettim" dedi.

Gökhan Kaya ANKARA
7 Haziran seçimlerinde 2011'e göre oylarını düşüren fakat AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasıyla 'zafer' havasına bürünen CHP'de kurultay hazırlıkları başladı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılması planlanan ancak Cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle ertelenen 35. Olağan Kurultay Aralık'ta tamamlanacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasının getirdiği olumlu havanın kurultaya da yansımasını istediği öğrenildi. Ankara kulislerine göre Kılıçdaroğlu, kurultaya koalisyonun dışında kalmış bir partinin lideri olarak gitmek istemiyor. Bu nedenle ortaya attığı yüzde 60'lık muhalefet bloğu formülünün çökmesinin ardından tek iktidar seçeneği olarak kalan AK Parti ile koalisyonu sonuna kadar zorlayacak. AK Parti ile koalisyon durumunda tabanın ve örgütlerin karşısına 'alternatifleri zorladık ama olmadı' söylemiyle çıkmayı planlayan CHP liderinin, koalisyon için çaba sarf edeceği ve 'yapıcı' bir siyaset izleneceği belirtiliyor. nbsp;
Kılıçdaroğlu kurultaya iktidarda gitmek istiyor
CHP İstanbul milletvekili Şafak Pavey, partisinin Meclis Başkanvekili adayı oldu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...