Erdoğan'dan tarihçilere açık davet

Erdoğan'dan tarihçilere açık davet

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Kültürel İşler Başkanı Nurcan Yurdakul tarih araştırmacılarını Cumhurbaşkanlığı arşivleri incelemek için beklediklerini söyledi

Buket Güven ANKARA
Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Kültürel İşler Başkanı Nurcan Yurdakul, bütün tarih araştırmacılarını Cumhurbaşkanlığı arşivlerini incelemek için beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı'nın restorasyon ve konservasyon biriminin 2013'te Abdullah Gül döneminde kurulduğunu hatırlatan Yurdakul, "Yaklaşık 2.5 senede 8 bin belge restorasyona tabi tutuldu. 8 kişilik profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Ekipte kimyager, biyolog ile Fransızca ve Latince dil uzmanları da yer alıyor. Restorasyon ve digital ortama aktarımlar tamamlanınca arşivler halka açılacak. İsteyen araştırmacıya anında geri dönüş yapıyoruz" dedi. Cumhuriyet'in dönem yazışmalarının hepsinin Cumhurbaşkanlığı arşivinde olduğunu anlatan Yurdakul, "Atatürk dönemi kağıtlarının kalitesi düşük olduğu için yırtılmalar görüldü. Osmanlı dönemi kağıtlarının kalitesi daha yüksek" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...