Genelkurmay'dan çarpıcı açıklama: Tam 428 kişi...

/ Kaynak: AA
Genelkurmay'dan çarpıcı açıklama: Tam 428 kişi...

GÜNDEM Haberleri  / AA

TSK, Suriye, Irak, Yunanistan ve Bulgaristan sınırında yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçmeye çalışan 428 kişinin yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Hudut Birlikleri tarafından Suriye sınırından Türkiye'ye geçmeye çalışan 336 kişi, Türkiye'den de Suriye'ye geçmeye çalışan 27 kişi yakalandı. Hudut sınırında 825, bir muhtelif motorlu araç, 8 kilogram uyuşturucu, 4 bin 100 uyuşturucu hap, 1 cep telefonu, 11 bin 300 Suriye lirası, 12 bin 575 kutu muhtelif ilaç ile 11 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Irak sınırından ise Türkiye'ye geçmeye çalışan 9 kişi yakalandı. Sınırda, 300 kilogram muhtelif gıda malzemesine el konuldu.

Yunanistan sınırında 59 kişi, Bulgaristan sınırında da 24 kişi Türkiye'ye girerken yakalandı.

Bu arada Sahil Güvenlik Komutanlığınca 55 kişi, Jandarma Genel Komutanlığınca da Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 81 kişi yakalandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...