HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Davutoğlu açıkladı: İşte Bahçeli'nin kararı

Kaynak:
Başbakan Davutoğlu açıkladı: İşte Bahçeli'nin kararı

GÜNDEM Haberleri  / 

MHP ile görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Davutoğlu "Hükümet ortaklığı içinde olmayacaklarını yine dile getirdiler" dedi...

Başbakan Davutoğlu, MHP ile yaptığı koalisyon görüşmesi sonrası konuştu: ''Hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler.''


Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. TBMM'de gerçekleşen Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi tam 1 saat 44 dakika sürdü. Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Davutoğlu özetle şunları söyledi:


''Gösterdikler misafirperverlik için teşekkür ederim. Çok dostane ve samimi bir ortam içerisinde görüştük. Son derece güzel bir görüşme oldu. Karşılıklı tebrikleşmeler sonrasıda Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Bahçeli de son derece açık bir değerlendirmede bulundu.

''CUMHURBAŞKANLIĞI KONUSU GÜNDEME GELMEDİ''

Hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler. 7 Haziran'dan beri sürdüregeldikleri bir tutum olarak ifade ettiler. Cumhurbaşkanlığı konusu gündeme gelmedi.

''BAYRAM SONRASI İKİNCİ BİR GÖRÜŞME İÇİN BİR ARAYA GELME İMKANIMIZ VAR''

Bundan sonraki görüşmeler çerçevesinde hem arkadaşlarımız arasında, hem ihtiyaç duyulması halinde Sayın Bahçeli'yle bayram sonrasında ikinci bir görüşme için de tekrar bir araya gelme imkanımız var. Bunun da her an gerçekleşebileceği konusunda da mutabık kaldık.

AYM'NİN DERSHANE KARARI

Başbakan'a, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasayı iptal etmesi de soruldu.

Başbakan Davutoğlu, daha gerekçeli kararın, detaylandırılmış çerçevenin kendilerine de kamuoyuna da ulaşmadığını belirterek, "Ulaştığı zaman değerlendirmelerimizi yapacağız. Anayasa Mahkemesi kararının gerekçeli yayınlanması sonrasında alacağımız tedbirler hususunda kimsenin tereddüdü olmasın. Bu anlamda boşluk olmaması için gayret sarf edeceğiz" dedi.

Başbakan sözlerine şöyle devam etti:
''Türkiye'de eğitim politikalarını belirleme hakkı, yetkisi, sorumluluğu siyasi iradeye aittir. Gerek yasal çerçeve gerek Türkiye'deki güçler ayrılığı esasına göre dış politika, ekonomi politikaları, sosyal devlet politikalarını yönetmek nasıl halkın seçtiği hükümetlerin uhdesinde ise eğitim politikalarını belirleme de halkın seçtiği hükümetlerdedir. Eğitim politikalarının ne olacağına karar verecek makam yürütme erkidir."

HEYETTE KİMLER YER ALDI?

TBMM'deki görüşmede Davutoğlu'na Faruk Çelik, Mahir Ünal, Haluk İpek, Lütfi Elvan ve Ertan Aydın eşlik etti.


MHP heyetinde ise Bahçeli'nin yanı sıra şu isimler bulundu: Oktay Vural, Semih Yalçın, İsmet Büyükataman, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Mustafa Kalaycı.


SIRADA HDP VAR


Davutoğlu üçüncü görüşmesini ise yarın HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile yapacak.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...