Otobüslere sivil polis!

Otobüslere sivil polis!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Ramazan Bayramı'nı kutlamak için yollara düştü.

Oğuzhan ŞAHİN
Emniyet de muhtemel kazaların önüne geçmek için tedbirleri devreye soktu. Bazı illerde havadan "helikopterli" denetim yapacak olan Emniyet, yollarda da, sivil araçla ve seyahat eden vatandaş görünümünde denetleme ekipleri görevlendirdi. Alınan tedbirlere göre, kazaların yoğun olduğu güzergahlarda her 10 km'ye bir polis ekibi planlandı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır ve çevresinde helikopterli denetleme olacak. Yollarda, sivil araçla ve seyahat eden vatandaş görünümünde denetleme ekipleri görevlendirildi. Otobüslere yolcu olarak binecek polisler de denetleme yapacak. MOBESE ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile kesintisiz kameralı denetim yapılacak. Şehirlerarası otobüs ve diğer taşıma araçlarında korsan yolcu taşımaya izin verilmeyecek. Ağır araçların 16-19 Temmuz arasında karayoluna çıkmalarına müsaade edilmeyecek. Diyanet de, Cuma ve Bayram namazlarındaki hutbelerde "trafik güvenliği"ne değinecek.

Çile erken başladı

Ramazan Bayramı öncesi yola erken çıkan tatilciler, TEM otoyolunda araç yoğunluğuna sebep oldu. Bolu ve Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tatil sebebiyle güzergâhlarda oluşabilecek yoğunluğa karşı tedbirlerini artırdı. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki arabalı vapur iskelesinde de uzun kuyruklar oluştu. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...