Şiddet mağduru kadına iş

Şiddet mağduru kadına iş

GÜNDEM Haberleri

Kadına şiddetin önlenmesi kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştiren hükümet, kadın erkek arasındaki ekonomik eşitsizliği gidermek için projeler üretiyor.

Kadına uygulanan şiddetin önlenmesi kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştiren hükümet, kadın ve erkek arasındaki ekonomik eşitsizliği gidermek için projeler üretiyor. Bu kapsamda nbsp;2014 yılının başından 2015'in Mart ayına kadar geçen 15 aylık süreçte 542 bin kadına iş, eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlayan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 295 bin kadının işe yerleştirilmesini sağladı. Ayrıca engelli, eski hükümlü, 35 yaş üstü kadınları ile terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlanan 90 binden fazla kadın 'Toplum Yararına Program'ı kapsamına alınırken, 1 milyon 212 bin kayıtlı işsiz kadına iş ve meslek danışmanlık hizmeti verildi. İŞKUR, kadın konukevlerinde barınan ve şiddete maruz kalan kadınlar için de özel projeler üretip uyguluyor. İŞKUR tarafından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinde (ŞÖNİM) kadınların özel durumları göz önüne alınarak, onların çalışma hayatına katılmaları ve adaptasyonları, meslek edindirme kurslarından faydalanmaları, kendilerine uygun işleri bulmaları gibi konularda danışmanlık hizmeti veriliyor. 2013 yılından bu yana şiddet gören 916 kadın ile bireysel görüşme gerçekleştiren İŞKUR, bu kadınların 131'inin mesleki eğitim programlarına, 198'inin ise iş arama becerileri seminerlerine katılımını sağladı. 95 kadın ise kendilerine uygun işlere yerleştirildi.
Damla Peker ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...