Hollande'den Erdoğan'a taziye telefonu

/ Kaynak: AA
Hollande'den Erdoğan'a taziye telefonu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı François Hollande, Suruç'taki terör saldırısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti.
nbsp;
Hollande, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye halkına taziyelerini ileterek, terörle mücadele konusunda iş birliğinin önemine değindi.
nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Suruç'taki terör saldırısının Türkiye'nin istikrarını hedef aldığına dikkati çekerek, saldırıyı gerçekleştiren örgüt veya oluşumun mutlaka ortaya çıkarılıp cezalandırılacağını vurguladı.
nbsp;
Türkiye olarak, IŞİD dahil terörün her türüyle mücadele konusunda müttefiklerle iş birliğine öteden beri önem verdiklerini kaydeden Erdoğan, yabancı teröristlerle mücadele konusunda Fransa'yı desteklemeyi sürdüreceklerini de belirtti.
nbsp;
Görüşmede, Avrupa'da terör örgütü DHKP/C ve PKK uzantılarının Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine yönelik kışkırtıcı eylemler yaptıklarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda müttefiklerden destek beklediklerini de hatırlattı.
nbsp;
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün adıyaman'da şehit edilen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın babasını arayarak, taziyelerini iletti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...