Erdoğan: Bu daha başlangıç

Erdoğan: Bu daha başlangıç

GÜNDEM Haberleri

"Bu gece, bunun çok önemli bir başlangıç noktası oldu. Artık çok farklı bir mücadelenin içindeyiz. Sonuna kadar devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, çarpıcı terör açıklaması geldi. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki Fatih Ormanı Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, son günlerde artan IŞİD ve PKK terörü ile yapılan operasyonları değerlendirdi. nbsp;
Çözüm sürecine dikkat çekip, "Bölücü terör örgütü, temel insan ve özgürlükleri noktasındaki olumlu yaklaşımımızı istismarla karşıladı" diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Gelinen aşamada bu iş çığırından çıktı. Kuzey Suriye'deki gelişmeler, Türkiye'nin çok farklı bir adımı atmasını gerekli kılıyordu. Çarşamba akşamı Sayın Obama'yla da görüşmemiz oldu. Bölücü örgütün yanında DEAŞ terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı teyit ettik. Dedik ki 'Bizim için DEAŞ, terör örgütüdür. Buna karşı Türkiye hassasiyetini korumaktadır. Bu hassasiyetimizin gereği olarak da bu gece bildiğiniz gibi ilk adım atıldı.
16 vilayette 300'e yakın noktada operasyonlarla bir süreç başladı. Bu sadece bu geceye özgü değildir. Hedefler belli. DEAŞ, başta olmak üzere gerek PKK, DHKP/C olsun… Adlarının şu veya bu olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Refahımızı, huzurumuzu, vatandaşımızın güvenliğini temin için gereken neyse sonuna kadar yapılacak. Bu gece, bunun çok önemli bir başlangıç noktası oldu. Şu anda biz çok farklı bir mücadelenin içine girmiş bulunuyoruz.
İç Güvenlik Yasası'ndan sonra hala yüzleri kapalı, ellerinde silahlar İstanbul'da bile yürüyenler varsa, maalesef bizim de güvenlik zaafımız var demektir. Yürütemezsiniz. Gereği neyse onları anında bunu yapacaksınız. Bölücü terör örgütü olsun, diğer terör örgütleri, hepsi silah bırakmak durumunda. Bırakmazlarsa neticesine de katlanırlar. Olay bu kadar basit." nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu gelişmeler, hükümet kurulma sürecini etkiler mi?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Koalisyon olur veya olmaz. Olması halinde zaten bitmiş demektir iş. Ama olamıyorsa, süratle millete gidilir. Bu da 90 günümüzü, 3-4 ayımızı alır. Bu süreçte de ülke yönetimsiz kalmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...