Cumhuriyet terörle mücadeleden rahatsız oldu

Cumhuriyet terörle mücadeleden rahatsız oldu

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet, IŞİD ve PKK'ya yönelik hava operasyonları ve 22 ilde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonları eleştirel bir dille okurlarına sundu.

Türkiye'yi IŞİD'e silah taşımakla suçlayıp MİT TIR'ları haberleri yapan Cumhuriyet gazetesi Türkiye'nin Suriye'de açılan ateşle Astsubay Yalçın Nane'nin şehit olması üzerine ilk kez doğrudan IŞİD'i hedef alarak önceki gece düzenlediği hava operasyonu ve dün gece Kuzey Irak'taki PKK noktaları hedef alınmasından rahatsız oldu. Can Dündar yönetimindeki Cumhuriyet "Yurtta savaş dünyada savaş" manşetiyle Türkiye'nin Atatürk'ün hedefinin tam tersi yönde yönetildiğini öne sürerek Kuzey Suriye ve Irak'taki hava operasyonlarını eleştirdi.
Gazetenin, Türkiye'nin güvenliği için ülke içinde ve dışında yürüttüğü operasyonları "TSK uçakları Suriye ve Kuzey Irak'ı bombalarken Emniyet de içeride genişletti" ifadeleri ile okura sunması tepki çekti. 22 ilde yapılan güvenlik operasyonlarını 'OHAL' olarak değerlendiren Cumhuriyet gazetesinin polisin şüphelilere çifte standart uyguladığını iddia etmesi algı operasyonu olarak değerlendirildi.
TERÖR ÖRGÜTLERİ IŞİD VE PKK VURULDU
Türkiye, Suriye'de açılan ateşle Astsubay Yalçın Nane'nin şehit olması üzerine ilk kez doğrudan IŞİD'i hedef alarak önceki gece hava operasyonu düzenledi, Suriye'deki üç IŞİD noktası vuruldu, 35 IŞİD'linin öldüğü iddiası var. Operasyonun yankıları sürerken dün gece ikinci harekât düzenlendi. Yine Diyarbakır'daki Pars Filosu'nun görev aldığı operasyonda bu kez Kuzey Irak'taki PKK noktaları hedef alındı. Kuzey Irak'taki Kandil, Zap, Metina, Basyan ve Avaşin kampları jetlerle vuruldu.
22 İLDE OPERASYON YAPILDI
24 Temmuz itibarıyla DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 22 ilde operasyon yapıldı. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 320 kişi gözaltına alındı.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Cumhuriyet terörle mücadeleden rahatsız oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...