'Paralel Yapı' operasyonunda 4 tutuklama

'Paralel Yapı' operasyonunda 4 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

İzmir merkezli 8 ilde düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 22 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir'deki 14 adres ile Sivas, Gümüşhane, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda yakalanan 22 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 22 şüpheliden, aralarında örgütün İzmir'deki kasası olduğu iddia edilen Ö.K ile bölge sorumluları olduğu ileri sürülen M.B, İ.T ve A.H.T, "terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne "himmet" adı altında finansman sağlamak" suçlamalarıyla tutuklandı. Diğer 18 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, örgütün Ege Bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz hakkında ise "yakalama" kararı verdi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...