Erdoğan: Terörden hesap sorma gücüne sahibiz

Erdoğan: Terörden hesap sorma gücüne sahibiz

GÜNDEM Haberleri

"Kardeşliğimize kastedenlerle çözüm sürecini sürdürmek mümkün değil. Hainler hak ettikleri karşılığı alacak...."

Nuri Elibol ANKARA - PEKİN
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Erdoğan, Çin ve Endonezya'yı kapsayan resmi ziyaretleri öncesinde, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Sözlerine, önceki gün ailesinin yanında şehit edilen Malazgirt Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı, teröre karşı sert mesajlar verdi. "Türkiye Cumhuriyeti devleti teröristlerle, onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde STK'lardan şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi: "Burada herhangi bir geri adım söz konusu olmayacak. Bu bir süreçtir ve aynı kararlıkla devam edecektir. Kırsalda da şehirlerde de elinde silahı, molotofu, yüzünde maskesi olanlar gereken cevabı alacak. Hem güvenlik güçlerimizin, hem savcı ve hakimlerimizin ihtiyaç duydukları yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu yetkilerin etkili şekilde kullanılması şarttır.
ÇÖZÜM SÜRECİ MÜMKÜN DEĞİL
Çözüm süreci maalesef karşılığını bulmadı. İstismar edildiğini, hasar aldığını gördük. Artık ortada bir gerçek var. Milli birliğimize, kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil. Bu ülkede 78 milyon vatan evladı, verilmiş haklarını kullanacaktır. Bu noktada geri adım söz konusu değil. Ama bunun lafını yapıp uygulamaya gelince acımasızca tehditlerle, sandıklar silahların gölgesinde işlev görmeye kalkarsa bunun adı demokrasi olmaz. Aklı selimin egemen olmadığı ortamda işte bu tür çılgınlıklar oluyor. Bu çılgınlıkların bedeli de maalesef çok çok ağır oluyor.
DOKUNULMAZLIK KALDIRILABİLİR
(HDP'nin kapatılması tartışması) Parti kapatmayı doğru bulmuyorum. Fakat bu partinin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemeleri gerekir. Fert fert, birey birey. Anayasanın 14'üncü maddesi çok şeyler sağlıyor. Parlamento gereğini yapmalı. Eğer yeterli değilse, dokunulmazlık zırhından sıyırarak terör örgütlerini arkalarında gösterenler, 'biz sırtımızı şuraya, buraya dayıyoruz' diyenler, bu ifadelerin bedelini ödemelidir.
NATO'nun üzerine düşen neyse bu adımı atmayı beyan edeceğine inanıyorum. Saldırıya uğramış olan Türkiye kendisini güvence altına alma haklarını kullanmaktadır. Uluslararası hukuktan doğan tüm haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. NATO'nun hazırlıklı olması talebimiz var.
(Güvenli bölge) İlk anda bunun altyapısını oluşturmak gerekli. Çarşamba Obama ile görüşmede bunları etraflıca ele aldık. İkmal bölgesindeki tehlike unsurlarından arındırılması bizdeki 1 milyon 750 bin Suriyeli'nin ülkelerine dönmesi için zemin oluşturulacaktır. İlk etapta buranın arındırılması, temizlenmesinin ardından güvenli bölge adımı da atılacaktır."
400 İŞ ADAMIYLA ASYA ÇIKARMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uzakdoğu ziyaretinde en önemli başlıklardan biri de ekonomi olacak. Çin temaslarında 400 iş adamının katılımıyla forum düzenlenecek, DEİK ve Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliğinin geliştirilmesi ve kurumsallaştırılmasına yönelik mutabakat zaptı imzalanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...