Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit polisler son kurşunlarına kadar çatışmış

/ Kaynak: DHA
Şehit polisler son kurşunlarına kadar çatışmış

GÜNDEM Haberleri  / DHA

PKK'lıların şehit ettiği polis memurları İsa İpek ile Serdar Kazar'ın teröristlerle silahlarındaki son kurşunları bitinceye kadar çatıştığı oraya çıktı.

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gece saldıran PKK'lıların şehit ettiği polis memurları 32 yaşındaki İsa İpek ile 29 yaşındaki Serdar Kazar'ın teröristlerle silahlarındaki son kurşunları bitinceye kadar çatıştığı oraya çıktı. Olay yeri inceleme ekibinin belirlemeleri ve olay sırasında görevde olan diğer polislerin anlatımına göre, şehit polislerden Serdar Kazar, giriş merdivenlerinde arkadaşlarıyla silahlarındaki son kurşun bitinceye kadar teröristlere karşılık verdi. Önünde uzun MP-5 otomatik silahlı nöbetçi bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne, aydınlatmanın zayıf olduğu arka bahçeden gelen teröristleri, müracaatta bulunan polisler İsa İpek ve Serdar Kazar, binaya sokmadı. Çatışmada İsa İpek ilk ateşle şehit olurken, ağır yaralanan Serdar Kazar, çatışmaktan vazgeçmeyerek teröristlerin binaya girmesine engel oldu.
Şehit polisler son kurşunlarına kadar çatışmış
VÜCUDUNU EL BOMBASINA SİPER ETTİ

Şehit polis Serdar Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Tabancasındaki kurşunu biten kahraman polis Serdar Kazar, bu kez, bedenini siper etti, merdivenlerden son bir hamle ile teröristin üzerine atladı. PKK'lının pimini çekip, binaya atmaya çalıştığı el bombasına siper oldu, belki de içerideki diğer arkadaşlarının da şehit verilmesine engel oldu. Serdar Kazar, burada şehit oldu, yaralı terörist de son hamlesini yapamadan öldü. Bir emniyet yetkilisi şehit polislerin canları pahasına verdiği mücadeleyle bu mücadeleyi dinledikten sonra 'Aslanlar gibi çatışmışlar' ifadesini kullandı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KROKİSİ BULUNDU
Teröristin üzerindeki bombalar da yaklaşık 3 saat süren çalışmayla etkisiz hale getirildi. Çantalarında, baskın yaptıkları Emniyet Müdürlüğü çevresinin krokisi de bulundu.

SU TAHLİYE BORUSUNDAN GEÇİP DAĞA GİTTİLER
Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların Emniyet Müdürlüğü binasının hemen arkasındaki aydınlatması olmayan eski yoldan kaçıp, 100 metre ilerdeki atık su tahliye borusundan geçiş yaptığı belirlendi. Burada teröristlerin bıraktığı sırt çantaları bulunurken, borudan geçen teröristlerin ormanlık alana girerek izlerini kaybettirdiği anlaşıldı. nbsp;

VALİ DE İNCELEME YAPTI

Adana Valisi Mustafa Büyük Pozantı Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek olay hakkında Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'ten bilgi aldı. Pozantı'dan geçerken olayı duyan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de Emniyet Müdürlüğü'ne gelip, polislere başsağlığı dileğinde bulundu. Acı haberi alıp Pozantı'ya gelen şehit yakınları ise gözyaşlarına boğuldu.

TERÖRİSTLER HAKKINDA YAKALAMA KARARI VARMIŞ

Vali Mustafa Büyük, teröristlerin tam teçhizatlı olarak emniyete gelip saldırıyı gerçekleştirdiğini, üzerlerinden sahte kimlik çıktığını ancak gerçek kimliklerinin de saptandığını söyledi. nbsp;
Öldürülen teröristlerin üzerlerinden susturuculu silah da çıktığını kaydeden Vali Büyük, terör faaliyetleri nedeniyle haklarında yakalama kararı da bulunduğunu vurguladı.

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olaydan sonra 2 şüphelinin yakalandığını, saldırıyla ilişkilerinin araştırıldığını belirten Vali Mustafa Büyük, "Giriş kapısındaki müracaatta bulunan 2 polise yönelik silahlı saldırı olmuş, nöbetçi polisin karşılık vermesiyle çatışma çıkmış. 2 polisimiz şehit oldu, 2 terörist ölü olarak ele geçtirildi, 2 şüpheli de yakalandı. Saldırıyla ilişkileri araştırılıyor" dedi.
Adana Valiliği'nde düzenlenen törenin ardından Bingöl'ün Genç İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit Serdar Kazar'ın cenazesi Adana'nın Buruk Mezarlığı'nda, İsa İpek'in cenazesi ise Mersin'de toprağa verilecek.

EMNİYET BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına büyük boy Türk bayrağı asılırken, esnaf da işyerlerine bayrak asıp teröre tepki gösterdi.
Polislerin şehit edilmesi Pozantı'da infiale neden olurken, Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Çay, camilerden vatandaşlara sakin olmaları konusunda anonslar yaptırdı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...