Şırnak'ta hain pusu: 3 şehit

Şırnak'ta hain pusu: 3 şehit

GÜNDEM Haberleri

Son günlerde saldırılarını artıran PKK dün de kurduğu hain pusu ile 2 askeri şehit etti.

Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK'lı teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerler de karşılık verirken, teröristlerin açtığı ilk ateşle Jandarma uzman Çavuş Mehmet Acar ile Jandarma Er Abdulkadir Pektaş şehit oldu. 1 erbaş ile 1 korucu da yaralandı. 21 yaşındaki Pekdaş'ın terhisine bir hafta kaldığı öğrenildi. Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan PKK saldırısında ise nöbet kulübesinde nöbet tutan Vanlı Abdülhalit Aras şehit olurken bir asker de yaralandı. Çatışma sonrası dağlık alana kaçan PKK'lı teröristlere karşı, hava destekli operasyon başlatıldı.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde polis aracının geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin yol kenarına yerleştirdiği bombayı patlatması sonucu da 1 polis hafif yaralandı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü yandaşlarınca bazı mahallelerde açılan hendekleri kapatmaya çalışan polis ekibine silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan olaylarda bir vatandaş yaralandı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polis binasına roketli ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıdan sonra ilçe merkezinde çatışma çıktı. Van'ın Çaldıran ilçesinde yol kapatan PKK'lılar bir tırı ateşe verdi. Hakkari'de ise terör örgütünden kaçan 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Batman'da 2, Muş'ta 8, Bitlis'in Ahlat ilçesinde ise bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.
ARKADAŞINA AĞLAMIŞTI

nbsp;Hain pusuda can veren Uzman Çavuş Mehmet Acar, 4 gün önce Kağızman'da şehit olan devre arkadaşı ve hemşehrisi Ali Gökçe için Facebook'ta "Mekânın cennet olsun kardeşim" mesajını paylaşmıştı. Acı haberi alan anne Yeter Acar baygınlık geçirdi. "Ciğerim yandı" diye ağıtlar yakan anne, hastaneye götürüldü. 36 yaşındaki Mehmet Acar evli ve 2 çocuk babasıydı. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...