Koalisyonda kritik pazartesi

Koalisyonda kritik pazartesi

GÜNDEM Haberleri

"AK Parti-CHP koalisyonu kurulacak mı?" sorusunun cevabı liderler zirvesinin ardından belli olacak.

Koalisyon maratonunda AK Parti-CHP arasında 'istikşafi' olarak adlandırılan ön görüşmeler tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başkanlığındaki AK Parti heyeti hazırladığı ayrıntılı raporu dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sundu. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye Çelik'in yanı sıra heyette yer alan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı Volkan Bozkır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri Ali İhsan Arslan, Osman Can ve Taha Özhan katıldı. nbsp;
Her görüşme sonrası Başbakan Davutoğlu'na ara sunumlar yapan heyet bu defa oldukça ayrıntılı bilgilendirme yaptı. İki parti arasında görüşmeler 'mutabakatla yürütülen', 'anlaşmazlıklarla yürütülen' ve 'genel başkanların karar verecekleri konular' olmak üzere 3 çerçevede özetlendi. nbsp;
Başbakan, 2 saatlik görüşmede kurmaylarından aldığı brifingin ardından "istişari" süreci başlattı. Görüşmelerde ele alınan ve AK Parti politikalarını ilgilendiren konular bugün yapılacak MYK toplantısında değerlendirilecek. Hükümet politikalarını ilgilendiren konular ise Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıntılı olarak ele alınacak.
nbsp;Davutoğlu, istişarelerinin ardından ise pazartesi günü saat 18.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek. Bu görüşmede, uzlaşılamayan konular tekrar liderler bazında değerlendirilerek, "koalisyon müzakerelerine geçilip geçilmemesi" noktasında görüşler büyük ölçüde şekillenecek. Bu trafik sonucunda koalisyon müzakerelerine geçiş kararı alınırsa, hızla detaylar görüşülerek Koalisyon Protokolü ve Hükümet Programı hazırlanacak, bakanlık paylaşımı yapılacak. Eğer "CHP ile koalisyonun yürümeyeceği ve orta yolun bulunamayacağı" kanaatine varılırsa, MHP ile son defa görüşülecek. Bu görüşmelerden netice alınamaması halinde Davutoğlu görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade edecek ve erken seçim hazırlıklarına başlayacak.

ÖMER ÇELİK: nbsp;Taktik yok takvim var
AK Parti heyetinin başkanı Kültür Bakanı Ömer Çelik, toplantının ardından kameraların önüne geçti. "Siyaset bir aritmetik ya da geometri işi değil. Son noktada mutabakata varıncaya kadar hiçbir konuda anlaşılmış sayılmaz" diyen Çelik, görüşmelerin taktik amaçlı uzatıldığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Biz, 13 yıldır bu ülkenin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Yürüttüğümüz politikayla taktik kelimesi asla yan yana gelemez. Gayet açık, şeffaf bir süreç yürütüyoruz. Açıkladığımız takvime aynen uyuyoruz."


İsmail Sonsuz ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...