Bütün dertleri polisi ilçeye sokmamak!

Bütün dertleri polisi ilçeye sokmamak!

GÜNDEM Haberleri

PKK'lılar mahalleye kazdıkları hendekleri kapatmaya gelen ekiplere roketatarla saldırdı. Çatışmada 1'i ağır 2 polis yaralandı; 3 kişi öldürüldü.

Silopi'yi, sokak aralarında kazdıkları hendeklerle yaşanmaz hale getiren PKK'lılar dün de polise saldırdı. Mahallelerdeki hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda roketin isabet ettiği iş makinesi kullanılamaz hale geldi. Ardından da polise uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine polis ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Gittikçe şiddetlenen olaylar sırasında biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralandı. Çatışma esnasında 3 şahıs öldürülürken 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Bazı evleri ateşe veren hainler trafoyu da vurup halkı elektriksiz bıraktı. Çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Başak Mahallesi'ndeki bazı noktalara çok sayıda askeri birlik sevk edildi. Sokaklar, polis ve askerler tarafından abluka altına alınırken ilçede yoğun helikopter trafiği de yaşandı.
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi yol emniyeti görevinde bulunan Jandarma komando timine düzenlenen saldırıda 1 Uzman Onbaşı şehit oldu.
Van'ın Çaldıran ilçesinde Tendürek Geçidi bölgesinde çıkan çatışmada ise 1 asker şehit oldu. Sabah saatlerinde Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerindeki Tendürek Geçidi bölgesinde iki aracı ateşe veren PKK üyeleri, İran plakalı bir otobüse ise silahlı saldırıda bulundular. Olay sonrası bölgeye giden askerler ile PKK mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 askerin şehit olduğu belirtildi.
Siirt'in Gökçebağ Beldesi yakınlarında bulunan Siirt Havalimanı'na ait VOR istasyonunu basan bir grup PKK'lı güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra burasını ateşe verdi. Kaçan bir özel güvenlik görevlisinin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi ile bölgede operasyon başlatıldı. nbsp;
Bir grup terörist tarafından Tunceli'nin Merkez Gökçek Jandarma Karakolu'na personel taşıyan helikoptere karakola inişi esnasında roketatarla silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi. Olay üzerine bölgede bulunan iki jandarma karakolundan teröristlerin muhtemel kaçış istikametleri topçu atışlarıyla ateş altına alındı. Söz konusu silahlı saldırıda helikopterin isabet almadığı, üssüne emniyetli olarak iniş yaptığı bildirildi. nbsp;
Van'ın Başkale ilçesinde, bir grup terörist tarafından Bebleşin Jandarma Karakolu Nizamiyesi önünde bombalı yüklü araç infilak ettirildi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya eş zamanlı olarak, Hudut Alay Komutanlığına da uzun namlulu silahlarla saldırıldı. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi, bir zırhlı araçta maddi hasar oluştu.
Bütün dertleri polisi ilçeye sokmamak!
Sosyal medyada "Siviller vuruluyor" yalanını ortaya atan hainlerin oyunu ellerinde silahlarla görüntüleri ortaya çıkınca bozuldu. Molotof dışında ağır silahlara da sahip olan YDG-H'lilerin elinde, mayın düzenekleri ve roketatarların olması dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...