Koalisyon turunda karar günü!

Koalisyon turunda karar günü!

GÜNDEM Haberleri

Liderlerin temaslarında kritik gün geldi. Başbakan ve CHP lideri, bugün Ankara Palas'ta buluşup nihai kararı verecek

Haber Merkezi ANKARA - Başkent, kritik görüşmeye odaklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 14.00'te Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya gelecek. AK Parti'den Ömer Çelik, CHP'den Haluk Koç'un da hazır bulunacağı görüşmede, iki parti arasında yürütülen koalisyon görüşmeleri konusunda son değerlendirme yapılarak, karar açıklanacak. Koalisyonun süresi, şekli, dış politika, eğitim, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi temel konulardaki görüş farklılıkları, hükümet kurulmasının önündeki en büyük engeller olarak nitelendiriliyor. Eğer bu konularda, bugünkü görüşmede de ilerleme sağlanamaz ve seçenekler üzerinde uzlaşma olmazsa, AK Parti-CHP arasında koalisyon defteri kapanacak. Ancak son önerilerle koalisyon kurulması kararlaştırılırsa, hızlı şekilde "Koalisyon Protokolü", "Hükümet Programı" oluşturulacak ve bakanlık paylaşımı yapılacak.
Bugünkü değerlendirmeler sonucunda iki lider sağlıklı bir koalisyon kurulacağı kanaatine varmazsa, AK Parti-CHP koalisyonu için defter kapanacak. Kritik buluşma öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu da dün MYK'sını topladı. Davutoğlu, son öneriler ışığında kurmaylarının ne düşündüğünü sorarak görüşlerini aldı. Partide, CHP ile koalisyonun 4 yıl sürmesinin zorluğu, farklı anlayış ve politikalar sebebiyle sağlıklı hükümet oluşmasının zor olduğu görüşü dile getirildi. Anket sonuçlarında da, AK Parti tabanının "erken seçim" veya "MHP ile koalisyon" seçeneklerini istediği ortaya çıkmıştı. MYK toplantısı sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Beşir Atalay, "Türkiye'deki siyasi partiler arası diyaloglar kolay kurulmuyor. Özellikle genel başkan seviyesinde bir araya gelişlerin az olduğunu bir siyaset kültürümüz var. CHP ile görüşmeler ülkemiz için kazanımdır" dedi. Kılıçdaroğlu da dün grup toplantısında milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Genel başkanımıza koalisyonu kurma veya kurmama konusunda tam yetki verilmiştir" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...