PKK'lılar bunu da yaptı!

PKK'lılar bunu da yaptı!

GÜNDEM Haberleri

Teröristler, yol kesip gasbettikleri aracı bomba yerleştirerek sürücüsüyle birlikte jandarma karakoluna gönderdi...

Şoförün karakola 15 metre kala otomobili durdurmasıyla facianın önüne geçildi. Bölücü örgüt PKK, şiddet eylemlerine ara vermeden devam ediyor. Askerî araçlara, karakollara hain pusular kuran teröristlerin gözü dönmüş vaziyette. Dün Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Bolağaç ve Pirinçli köyleri arasında yol kesen bir grup PKK'lı, özel otomobili durdurdu. Sürücüyü indirerek araca bomba yerleştiren teröristler, daha sonra şoförü tekrar bindirerek otomobili jandarma karakoluna sürmesi yönünde tehdit etti. Karakola doğru giden araç, yaklaşık 15 metre kala durdu. Panikle aşağı inen sürücü, "Bomba var, yaklaşmayın" şeklinde bağırmaya başladı. Bu sırada araçtaki bomba infilak etti. Otomobilin kullanılamaz hale geldiği patlamada, can kaybı yaşanmadı. nbsp;

"BOMBA VAR, YAKLAŞMAYIN"
Karakola yaklaşınca aracı durduran sürücü, "Bomba var, yaklaşmayın" şeklinde bağırmaya başladı. Bu sırada araçtaki bomba infilak etti. Otomobilin kullanılamaz hale geldiği patlamada, can kaybı yaşanmadı. nbsp;


9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
PKK'lılar, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğüne eş zamanlı roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çatışmada 3 terörist, öldürüldü. Malum odaklar hemen öldürülenlerin sivil ve çocuk olduğunu iddia etti. Ancak gerçek çok geçmeden anlaşıldı. Ağrı Valiliği, "Söz konusu olayda öldürülen kişiler, saldırının akabinde güvenlik güçlerimizle çatışmaya girmiş ve ölü olarak ele geçirilmişlerdir" açıklaması yaptı. 3 teröristin üzerinde bir kalaşnikof, bir tabanca ve bir el bombası ile çok sayıda mühimmat bulundu. Silopi'de de 4 terörist öldürüldü. nbsp;
Hakkari'de de hudut bölüğüne havan ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlere Mehmetçiğin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü.

DİĞER SALDIRILAR

Kars: Sarıkamış'ta General Kazım Orbay Kışlası'na personel taşıyan zırhlı araçların geçişi esnasında Handere köyü mevkiinde menfeze döşenmiş el yapımı patlayıcı patlatıldı; 3 asker hafif yaralandı.
Van: Başkale'de Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Erciş-Patnos karayolunda bir yolcu otobüsü ateşe verildi.
Diyarbakır: Lice'de kara yolunu kesen PKK'lılar durdukları bir araç içerisindeki 2 kişiyi kaçırdı. Silvan'da eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 2 terörist, bomba yapımında kullanılan yaklaşık 100 kilo kimyasal madde ile yakalandı. Şehir merkezinde ise TOMA aracına roketatarlı saldırı düzenlendi, 2 polis yaralandı.
Şırnak: Beytüşşebap ilçesi Taşarası köyü yakınlarındaki askeri karakola taciz ateşi açıldı. Ateşe askerlerin karşılık vermesi ile birlikte kısa süreli çatışma yaşandı. nbsp;PKK'lı grup Komate Dağı'na doğru kaçarken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Cizre ilçesinde de Garnizon Komutanlığı'na ses bombası ve havai fişekle düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı. Öte yandan Şırnak'ta PKK'dan kaçan 5 kişi, Siirt'te de 2 kişi teslim oldu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...