Hakkari'de terör saldırısı: 2 asker yaralı

Hakkari'de terör saldırısı: 2 asker yaralı

GÜNDEM Haberleri

Şemdinli ilçesinde teröristlerin yol açma çalışması yapan TSK unsurlarına silahlı saldırısı sonucu 2 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Ağustos'ta kazılarak ve barikatlar kurularak kapatılan Şemdinli-Yüksekova karayolunun açılması maksadıyla bugün saat 02.00'de bölgedeki birliklerce operasyon başlatıldığı bildirildi.


Söz konusu yolun açılması çalışmaları esnasında bölgede görev yapan unsurlara bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından silahlı saldırıda bulunulduğu vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:


"Saat 10.47'de Şemdinli Altınsu bölgesinde açılan ateş sonucu 2 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birliklerle diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir. Yaralı personelimiz helikopter ile derhal hastaneye tahliye edilmişlerdir. Yaralı 2 kahraman personelimize acil şifalar diliyoruz."


ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, Altınsu köyündeki ara sokaklar ile köyün çevresindeki ormanlık alanlarda mevzilenen teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine ateş açtı.


Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma halen devam ediyor. Bölgede yaklaşık 4 günden bu yana korku ve tedirginlik yaşayan bazı vatandaşların evlerini terk etmek zorunda kaldığı bilgisine ulaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...