Tarih böyle bir hainliği yazmadı

Tarih böyle bir hainliği yazmadı

GÜNDEM Haberleri

Mehmetçikle çatışmaya girmekten korkan hainler zırhlı araç geçerken yüzlerce kiloluk bombayı uzaktan kumanda ile patlattı, 8 yiğit şehit oldu.

Çözüm Süreci'ne nokta koyup 44 gün evvel kanlı eylemlerine tekrar başlayan PKK, dün 8 Mehmetçiğin içinde bulunduğu askeri araca yönelik hain bir saldırı gerçekleştirdi. 440 PKK'lının etkisiz hale getirilmesi sonrası askerle karşı karşıya gelmekten korkan teröristler yine bombalı pusu kurdu. Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda 8 asker şehit oldu. Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatıldı. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Saldırıda uzman çavuş Hakan Aktürk (Burdur), uzman erbaş Ferdi Gerekli (Adana), uzman erbaş Barış Akın (Ankara) ile erler Ömer Erüstün (K.Maraş), Bahadır Aydın (Bursa), Recep Beycur (Erzurum), M.Halil Barkın (Şırnak) ve Emre Kaan Arlı (Kocaeli) şehit oldu. Uzman Çavuş Hakan Aktürk şehit olmadan önce sosyal medyadaki son paylaşımında "Bugüne de şehit haberleriyle uyandık. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Allah'ım vatan hainlerine fırsat verme. Âmin..." ifadelerini kullanmıştı.
PKK'lılar benzer bir hain saldırıyı Başkale-Hakkari karayolunda da yaptı. Teröristlerce Samandöken Mahallesi mevkiinde kara yoluna döşenen uzaktan kumandalı bomba düzeneği, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmazken, patlamanın etkisiyle hasar oluşan yol ulaşıma kapatıldı. Lice'de canlı kalkan eylemi yapanların arasına sızan hainler önceki gün de 3 Mehmetçiği şehit etmiş, birini de yaralamıştı. Çatışmada ağır yaralanan Jandarma Teğmen Hubeyib Turan da dün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. nbsp;
CANLI KALKANLAR!
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice ile Hani ilçeleri arasında kırsal kesiminde çıkan çatışmada 3 askerin şehit düştüğü olay ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri arasında yol kesen teröristlere yönelik operasyon yapılırken bölgeye 40-50 araçla gelen yaklaşık 150 kişilik bir grubun 'canlı kalkan' olduğu, bunların içine sızan teröristlerin askerleri şehit ettiği belirtildi. Lice ve Silvan ilçelerinde dün 18 terörist etkisiz hale getirildi.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çatışmalar nedeniyle korku ve panik yaşayan ailelerin çevre köylerdeki akrabalarının yanına gitmesini fırsat bilen teröristler, terk edilen evlerde mevzilenip güvenlik güçlerine ateş açıyor. Güvenlik güçleri, vatandaşların can güvenliği için "sokağa çıkmayın" anonsu yapıyor. Öte yandan Şemdinli'de 5 günden bu yana yaşanan çatışmalarda 6 terörist öldürüldü. nbsp;
Tarih böyle bir hainliği yazmadı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...