PKK Silvan'ı yakıp yıktı

PKK Silvan'ı yakıp yıktı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda çıkan çatışmalar ilçeyi savaş alanına çevirdi.

Yasağın kalkmasının ardından sokağa çıkan vatandaşlar ise, yaralarını sarmaya çalışıyor. PKK'lıların açtığı hendekler yüzünden ulaşımın neredeyse bittiği ilçede elektrikler ile internet ve telefon hatları halen kesik. Bazı mahallelerde de dumanlar yükselirken, çok sayıda ev, iş yeri ve otomobile kurşun isabet ettiği, bazı dükkânların tahrip olduğu görüldü. PKK'lıların Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde direkteki Türk bayrağını indirip yerine astığı PKK flaması da operasyon sırasında kaldırıldı. Günlerdir olaylar nedeniyle kapalı bulunan sağlık merkezi bugün açılırken, kazılan hendekler de kapatıldı. Vatandaşlardan Emrah Yaşlıkurtoğlu, kendilerine bunu yaşatanlara tepki göstererek, "Çocuklarımız kurşun sesleriyle uyanıyor. Yavrularımızı kurşun sesleriyle rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok" dedi. Aile Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Metin Köseoğlu: "Aşılarımızın tümü bozulmuş. 5 dizüstü bilgisayar, 2 masaüstü bilgisayar ve 3 monitör çalınmış. Camlar ve kapılar kırılmış" dedi. Silvan'da ortaya çıkan manzara sonrası PKK, suçu güvenlik güçlerine atarak sosyal medya üzerinden "Devlet katliam yaptı, dükkânları ateşe verdi" propagandası yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...