Partilere 60 gün teklifi

Partilere 60 gün teklifi

GÜNDEM Haberleri

Hükümetin kurulması için Anayasa'da tanınan 45 günlük sürenin bitimine 3 gün kala sandık hesapları yoğunlaşırken YSK da yol haritasını hazırladı.

İsmail Sonsuz ANKARA
Kurul 'seçim takvimi taslağı' hazırlayarak, Meclis'te grubu bulunan partilerin temsilcilerine sundu. Anayasa'ya göre, seçim yenileme kararı alınması halinde 90 günden sonraki ilk pazar günü sandık başına gidiliyor. Ancak bu süreyi kısaltma imkanı bulunan YSK, muhtemel gelişmelere ön hazırlık çalışması yaptı. Bu kapsamda, partilere 90 günlük sürenin 60 günlük bir takvime çekilebileceği bildirildi. Taslak takvime göre seçim yenileme kararı alınması durumunda 1 Kasım'da seçim yapma imkanının bulunduğunu vurguladı. Şimdi ise gözler, önceki gün TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'la görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağı "Seçimi yenileme" kararına çevrildi.
MHP'DEN?YİNE?RET
Hazırlıklarına ilişkin bilgi veren YSK Başkanı Sadi Güven, "Kurulumuz mevsim şartlarını da göz önüne alarak hangi tarihte seçimin yapılmasının doğru olacağını, siyasi partilerin de görüşleri geldikten sonra belirleyecek. Bu 1 Kasım olur, 8 Kasım olur, 25 Ekim olur, şu an ne olur bilemem. Karar alınırsa 60 gün içinde seçim yapılır" " ifadelerini kullandı. Bugüne kadar her seçeneğe karşı çıkan MHP, 1 Kasım tarihine de itiraz etti; "Çok erken" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...